Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Δύο Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας και 3 εισαγγελικοί λειτουργοί για τις αναφορές Αγγελή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δύο Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας και 3 εισαγγελικοί λειτουργοί για τις αναφορές Αγγελή

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά τρεις αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου απασχολούνται με τα θέματα που άνοιξε ο συνάδελφός τους Ιωάννης Αγγελής.

Ο Δημήτρης Δασούλας που μέχρι τώρα έχει «εισπράξει» μαζί με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  τα περισσότερα «πυρά» του, διερευνά τις καταγγελίες του περί παρεμβάσεων στην υπόθεση Novartis. Παράλληλα διενεργεί και την πειθαρχική έρευνα για την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους  επίκουρούς της Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, έρευνα που άνοιξε και αυτή από τις αναφορές Αγγελή.

Στο «μικροσκόπιο» όμως έχουν μπει και τα όσα καταγγέλλει η κ. Τουλουπάκη σε δική της αναφορά κατά του κ. Αγγελή ο οποίος όπως λέει πήγε και «σήκωσε» αναρμοδίως το αρχείο της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Την έρευνα αυτή διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας.

Την τριάδα συμπληρώνει η κ. Βασιλική Θεοδώρου στην οποία ανατέθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να διερευνήσει αν όντως υπάρχουν νέα στοιχεία, όπως υποστηρίζει ο κ. Αγγελής, που να δικαιολογούν την ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου.

Πλην του Αρείου Πάγου όμως, κι ένα ακόμη Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας  απασχολείται με σκέλος της παραπάνω υπόθεσης. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας διενεργείται η πειθαρχική έρευνα για τον κ. Αγγελή που ξεκίνησε με  παραγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου εξ αφορμής των καταγγελιών Τουλουπάκη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ