Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Η άδεια του Κουφοντίνα, οι δικαστές και  ο βανδαλισμός της Βουλής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η άδεια του Κουφοντίνα, οι δικαστές και  ο βανδαλισμός της Βουλής

Εν μέσω «πεσιμάτων» , σπασιμάτων, καταδρομικών, απειλών, ακόμα και στη Βουλή οι δικαστές καλούνται να αποφασίσουν για την άδεια του Δημ. Κουφοντίνα:

«Απέναντι στον Κουφοντίνα και την μάχη που δίνει έχει συνασπιστεί όλη η μαυρίλα της εξουσίας. Βαθύ δεξιό κράτος, ΣΥΡΙΖΑ, αριστοκρατικές φαμίλιες της δημοκρατίας, φασίστες, μεγαλοεπιχειρηματίες και παπαγάλοι των ΜΜΕ. Και όχι μόνο η ντόπια μαυρίλα. Οι ΗΠΑ και μέσω της πρεσβείας έχουν επανειλημμένα πιέσει στο προσκήνιο και το παρασκήνιο. Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται, καμία εμπιστοσύνη στους ελιγμούς της καταστολής. Πλήρης επαγρύπνηση, ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση της κοινωνικής βάσης και του κόσμου του αγώνα , περισσότερη δράση, περισσότερη τόλμη.  Και ακόμα περισσότερη τόλμη. Μέχρι την νίκη σε αυτή την μάχη. Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας»

Αυτό είναι το «αιτιολογικό» του βανδαλισμού του Ρουβίκωνα, δια χειρός Ρουβίκωνα, όπως αναρτήθηκε στο indymedia. Είναι το δια ταύτα των κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν στο Κοινοβούλιο. Ένα δια ταύτα όμως πρέπει να γράψουν και οι δικαστές στην απόφασή τους , που αναμένεται να δημοσιευθεί  Πέμπτη ή Παρασκευή, για την άδεια του Δημ. Κουφοντίνα . Ένα σκεπτικό θα είναι ανεπηρέαστο από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, γραμμένο με νηφαλιότητα. Θα είναι έτσι;

Όταν τα πάντα γύρω τους μόνο νηφαλιότητα δεν θυμίζουν. Και μη ξεχνάμε πως και οι δικαστές είναι και αυτοί άνθρωποι. Και χθες το βράδυ οι Αρεοπαγίτες που  συζήτησαν την υπόθεση Κουφοντίνα προφανώς είδαν στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο τις εικόνες που ο ίδιος ο Ρουβίκωνας ανέβασε με το «πέσιμο» , στη Βουλή. Οι ίδιοι οι δικαστές λένε πάντα πως δεν επηρεάζονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα μιας υπόθεσης. Οφείλουμε να το ακούσουμε.

Η αναίρεση

Όπως οφείλουμε να ακούσουμε την  εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που άσκησε την αναίρεση, η οποία στην εισήγησή της υποστηρίζει πως  το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου πρέπει να αναιρεθεί διότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.  Πως ουσιαστικά έρχεται να επιλύσει ένα νομικό θέμα που αφορά τον Κουφοντίνα αλλά πολλούς περισσότερους ανεξάρτητα από τον πολιτικό χρόνο που γίνεται, την απεργία πείνας, τα  σπασίματα ανά την Ελλάδα και την πίεση που ασκούν όλα αυτά.

Η άσκηση αναίρεση εκ μέρους της ανωτάτους εισαγγελικής λειτουργού όμως προκάλεσε αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο αλλά και ερωτηματικά, καθώς η ίδια είχε εκφράσει εντελώς αντίθετη θέση, λίγους μήνες πριν, όταν είχε διατάξει πειθαρχικό έλεγχο για τους εισαγγελείς που είχαν συμφωνήσει να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ