Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Η κατά… Ιωάννη (Αγγελή) «προφητεία» για την Novartis από τον Φεβρουάριο του 2019

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η κατά… Ιωάννη (Αγγελή) «προφητεία» για την Novartis από τον Φεβρουάριο του 2019

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε «προβλέψει» την εξέλιξη της υπόθεσης Novartis , όπου εμφάνιζε τον εαυτό του ως πιθανό «εξιλαστήριο θύμα» αφού η έρευνα είχε εκτροχιαστεί, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής.

Όσα αναφέρει δε στην αναφορά που είχε καταθέσει στις   21-2-2019 , προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι ενδεικτικά και για όσα ακολούθησαν.  Αφενός γιατί η αναφορά με τις καταγγελίες, στις οποίες κεντρικός άξονας ήταν πως «οι τρεις Εισαγγελείς κατά της διαφθοράς είχαν προειλημμένη απόφαση να ασκήσουν (διά της προϊσταμένης των)  γύρω στις είκοσι (20) Δεκεμβρίου, ποινική δίωξη κατά   τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα κατά των Γεωργιάδη, Λοβέρδου και Σαλμά», παρέμεινε στο συρτάρι χωρίς να ερευνηθεί επί 5μηνο.

Αφετέρου γιατί όσα αναφέρει από τότε για πιθανή «στοχοποίησή του» (με την έννοια της πιθανής άσκησης σε βάρος του δίωξης) εμφανίζονται πλέον ως ένα σενάριο που μόνο ανεδαφικό δεν είναι. Υπενθυμίζεται άλλωστε πως ο ίδιος παραιτήθηκε από επόπτης των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς όταν υπήρξαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία για πρώην υπουργό από τους Αμερικανούς».

Η «προφητεία»     

Είναι χαρακτηριστικά όσα ανέφερε (κατά λέξη) στις 21 Φεβρουαρίου ο κ. Αγγελής προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου :

«…Ύστερα από τα παραπάνω, μπορεί να γίνει αντιληπτό για πιο λόγο, εγώ έπρεπε να «φύγω από τη μέση» με την κατασκευή μιας ψευδούς εναντίον μου, τύπου Ρασπούτιν, κατηγορίας, περί δήθεν άρνησης να παραλάβω «στικάκι» με αποδεικτικά στοιχεία, κατά συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου.

Είναι δε ευνόητο ότι, με την μεθόδευση αυτή επιτυγχάνεται «διπλός στόχος», αφού έτσι αφ΄ ενός μεν επιτυγχάνεται η γρήγορη άσκηση ποινικής δίωξης, επιπλέον δε ανευρίσκεται και το εξιλαστήριο θύμα (δηλαδή εγώ), στο οποίο θα «φορτωθούν»   οι ευθύνες, όταν θα αποτύχει η έρευνα, αφού εγώ δήθεν είχα αρνηθεί να παραλάβω «σημαντικά και σίγουρα αποδεικτικά στοιχεία».

Τότε είναι που είχε πει την περίφημη φράση «εγώ δε θα πάω φυλακή για τη Novartis «η οποία όπως αποδεικνύεται προϊόντος του χρόνου είχε ως αποδέκτη την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ