Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Κώστας Παπαδάκης: Η αρχή του τέλους της δίκης της Χρυσής Αυγής είναι γεγονός

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κώστας Παπαδάκης: Η αρχή του τέλους της δίκης της Χρυσής Αυγής είναι γεγονός

Η δίκη της Χρυσής Αυγής προχώρησε επιτέλους αρκετά, καθώς τα μέτρα επιτάχυνσης που πάρθηκαν μετά τις πιέσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και του αντιφασιστικού κινήματος (απαλλαγή των δικαστών από άλλες υποχρεώσεις, πλήρης σχεδόν μεταφορά της διεξαγωγής της στο αμφιθέατρο του Εφετείου) απέδωσαν.

Γράφει ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης

Με αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με την άτακτη παραίτηση των κατηγορουμένων από την εξέταση εκατοντάδων μαρτύρων υπεράσπισης (εξετάστηκαν συνολικά 70 ενώ είχαν προταθεί σχεδόν 300) φτάσαμε πλέον στις απολογίες μετά από 363 συνεδριάσεις από τις 20/4/2015 μέχρι χθες.

Έτσι στη χθεσινή δικάσιμο, αφού ολοκληρώθηκε ο σχολιασμός των συνηγόρων υπεράσπισης σχετικά με την αξιολόγηση των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης, ξεκίνησαν οι απολογίες με τον πρώτο αλφαβητικά από τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η οποία θα συνεχισθεί σήμερα στον Κορυδαλλό και θα ακολουθούν οι επόμενες και στη συνέχεια όλες τις ημέρες της επόμενης εβδομάδας στο Εφετείο.

Θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων ψαράδων και μετά για απόπειρα ανθρωποκτονίας των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ενώ τελευταίοι, όπως επεδίωκαν θα απολογηθούν οι λοιποί κατηγορούμενοι για ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα στους οποίους φυσικά και τα ηγετικά της στελέχη.

Η αρχή του τέλους της δίκης είναι γεγονός. Και ήταν εντυπωσιακή τόσο η προσέλευση του ακροατηρίου, όσο και ο φόβος των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους απέναντι στις κάμερες και τους φωτογράφους.

Φυσικά το ότι η Χ.Α. θα έχει την πολυτέλεια να συμμετάσχει σε μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση χωρίς να έχει προηγηθεί δικαστική απόφαση δεν ανατρέπεται. Και οι ευθύνες για αυτό είναι δεδομένες.

Όλα ωστόσο δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα θα διατυπώσει ξανά τη δική του καταδικαστική κρίση όπως πρόσφατα έδειξε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ