Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Με Κουφοντίνα στο δρόμο προς τις κάλπες;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με Κουφοντίνα στο δρόμο προς τις κάλπες;

Ο Κουφοντίνας κάνει απεργία πείνας «μέχρι τέλους», όπως λέει, οι «κουκουλοφόροι» τα σπάνε στην Αθήνα με επιθέσεις κατά πάντων και ο Άρειος Πάγος παρεμβαίνει ψάχνοντας νομική λύση στο αδιέξοδο! Αυτό είναι το τρίπτυχο, για το οποίο είχε προειδοποιήσει εγκαίρως το dikastiko.gr, με το οποίο κινδυνεύει η χώρα να οδηγηθεί στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές, στις 26 Μαΐου.

Η ωρολογιακή βόμβα είναι έτοιμη να πυροδοτηθεί καθώς ήδη τα πράγματα έχουν πάρει μια πορεία εκτράχυνσης αφού :

  • Ο Κουφοντίνας κάνει απεργία πείνας και θα επιμείνει σε αυτή . Πρόσφατα μεταφέρθηκε σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου Βόλου (από το Β’ υπόγειο) .
  • Έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως «…συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος. Αρνούμαι κάθε ιατρική βοήθεια και απαλλάσσω τους αγαπημένους μου από την ευθύνη της απόφασης να με επαναφέρουν οι γιατροί σε περίπτωση που χάσω τη συνείδηση».

Στο νοσοκομείο Βόλου μάλιστα γράφτηκαν συνθήματα (φωτογραφίες από το eksegersi.gr),

ενώ στο Μουσείο της Ακρόπολης σηκώθηκαν πανό (φωτογραφίες από το eksegersi.gr).

O Ιατρικός Σύλλογος

Σε αυτό το θέμα μάλιστα υπάρχει πάγια θέση των Ιατρικών Συλλόγων με πρόσφατο παράδειγμα  το ψήφισμα του ΙΣΑ με αφορμή την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού, το 2014 : «…υπάρχει σχετική διακήρυξη των Παγκόσμιων Ιατρικών Συνεδρίων στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι η βίαιη και αναγκαστική σίτιση είναι αδικαιολόγητη και αντιδεοντολογική».

  • Οι κουκουλοφόροι τα σπάνε ανά την επικράτεια καθώς υπάρχει έντονο κύμα συμπαράστασης από τον λεγόμενο αντεξουσιαστικό- αναρχικό χώρο. Η συμπαράσταση αυτή εκφράζεται με ξεσπάσματα βίας , σπασίματα , επιθέσεις με μολότοφ και γενικότερα ένα κύμα ανομίας ανα την επικράτεια. Είναι δε δεδομένο πως  εφόσον επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του, θα υπάρξει διόγκωση των αντιδράσεων (την Τρίτη υπάρχει ένα συγκέντρωση στα Προπύλαια).
  • Ήδη καταγράφονται και αντιδράσεις εντός του κυβερνώντος κόμματος με τον Μάκη Μπαλαούρα να αναφέρει πως κακώς δεν του δόθηκε άδεια εφόσον αυτό ορίζει ο νόμος. Η επίκληση βέβαια πως ο νόμος με βάση τον οποίο δικαιούνται άδεια οι κατάδικοι τέτοιας βαρύτητας αδικημάτων είναι παλαιότερος (του 2009) είναι αληθής μόνο κατά το σκέλος του χρόνου ψήφισης του. Κι αυτό γιατί όπως είναι γνωστό, μετά την άδεια άνευ επιστροφής του Χρ. Ξηρού, το 2014, η τότε κυβέρνηση νομοθέτησε τις φυλακές τύπου Γ’ στις οποίες θα κρατούνταν οι βαρυποινίτες χωρίς να έχουν δικαίωμα άδειας. Όπως είναι επίσης γνωστό αυτό είναι ένα από τα πρώτα νομοθετήματα τα οποία ανέτρεψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ το 2015.

Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Σε αυτό το κλίμα, υπήρξε η παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου λίγη ώρα μετά την απόρριψη του αιτήματος του πολυισοβίτη της 17Ν να πάρει άδεια.  Η παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία ζήτησε τον φάκελο από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, ήρθε επίσης 2 μήνες μετά την έκδοση βουλεύματος με το ίδιο σκεπτικό για το οποίο δεν είχε υπάρξει καμία παρέμβαση.  Συνεπώς η τωρινή παρέμβαση , η οποία προφανώς θα διερευνήσει το ενδεχόμενο άσκησης αναίρεσης και την επανεισαγωγή της υπόθεσης σε άλλη σύνθεση Συμβουλίου, ήρθε υπό την πίεση των γεγονότων, τα οποία πλέον λαμβάνουν έντονα πολιτική χροιά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ