Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ρουβίκωνας: 4 χρόνια συνεχούς δράσης- Οι «παρεμβάσεις» τα πλημμελήματα, το κακούργημα και οι έρανοι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρουβίκωνας: 4 χρόνια συνεχούς δράσης- Οι «παρεμβάσεις» τα πλημμελήματα, το κακούργημα και οι έρανοι

Τέσσερα χρόνια συνεχούς δράσης έχει συμπληρώσει η ομάδα Ρουβίκωνας με δεκάδες εισβολές σε κτίρια, ρίψεις μπογιών και φέι βολάν και άλλες ενέργειες χαμηλότερης ή πιο υψηλής έντασης βίας.

Η δράση της ομάδας αναρχικών πολλές φορές έχει απασχολήσει την Δικαιοσύνη με την άσκηση ποινικών διώξεων που επί το πλείστον αφορούν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Πρόσφατα ωστόσο η ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με κακουργηματική ποινική δίωξη και τα δύο κατηγορούμενα μέλη της κλήθηκαν να καταβάλουν συνολική χρηματική εγγύηση 60 χιλιάδων ευρώ για να αφεθούν ελεύθεροι. Η δίωξη αφορούσε το αδίκημα της φθοράς ιστορικού μνημείου και ασκήθηκε σε βάρος τους μετά την καταδρομική επίθεση και την ρίψη μπογιών στο κτίριο της Βουλής στις 21 του περασμένου Μαΐου.

Για συμπαράσταση

Η ενέργεια, σύμφωνα με μέλη της ομάδας, είχε γίνει σε συμπαράσταση προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα που τότε διεκδικούσε με απεργία πείνας ακόμη μία άδεια από την φυλακή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Ρουβίκωνας μέσω συναυλιών και εράνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως αναφέρεται σε αναρτήσεις μελών του, κατάφερε να καταβάλει τις εγγυήσεις για τα δύο μέλη του τα οποία είναι ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Δεν ήταν η πρώτη φορά πάντως που ενέργειες της αναρχικής ομάδας είχαν αφετηρία τους τον πολυισοβίτη της 17 Νοέμβρη. Μόνο κατά την διάρκεια της πρόσφατης απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα , η ομάδα πέταξε μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στις 15 Μαΐου. Παράλληλα εισέβαλαν και στο ιατρείο γυναικολόγου σε βάρος του οποίου υπήρξαν καταγγελίες για χρηματισμό.

Οι γιατροί που χρηματίζονται είναι ακόμη ένα θέμα που φαίνεται να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό της ομάδας , αφού και στο παρελθόν , τον Οκτώβριο του 2017, μέλη του είχαν εισβάλει στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και είχαν προπηλακίσει χειρουργό που επίσης είχε καταγγελθεί για “φακελάκι”.

Πρόσφατα η ομάδα οργάνωσε εισβολή στα γραφεία της Athens Voice η οποία είχε προβεί σε σχόλιο που κατακρίθηκε για την αυτοκτονία της νοσοκόμας του Νοσοκομείου Νίκαιας. Για την τραγική αυτοκτονία της γυναίκας, μέλη της ομάδας έκαναν εισβολή και στο ίδιο το νοσοκομείο.

Εισβολές και καταστροφές δικηγορικών γραφείων

Στο ενεργητικό της ομάδας περιλαμβάνονται διάφορες ενέργειες εισβολές και καταστροφές δικηγορικών γραφείων , εταιριών, δημόσιων ή δημοτικών κτιρίων, σούπερ μάρκετ. Μεγάλη επίσης είναι και η δραστηριότητα της ομάδας σε Πρεσβείες , όπως η Αμερικανική, η Ιταλική, η πρεσβεία της Βραζιλίας , η Ισπανική και η Πρεσβεία της Ελβετίας.

Τον περασμένο Νοέμβριο το φερόμενο ως ηγετικό στέλεχος της ομάδας καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή για απόπειρα παράνομης βίας που αφορούσε τηλεφώνημα του σε Νοσοκομείο όπου φέρεται να απείλησε το προσωπικό ώστε να φύγουν οι αστυνομικοί που φρουρούσαν του συλληφθέντες – τραυματίες από επεισόδια για το Πολυτεχνείο.

Πριν περίπου ένα χρόνο η ίδια η ομάδα μέσω ανάρτησης καλούσε σε έρανο καθώς “μόνο για 4 πρωτόδικες υποθέσεις, 31 μέλη μας καταδικάστηκαν σε 482 μήνες εξαγοράσιμης φυλάκισης, 12 μήνες με αναστολή και 14.400 ευρώ πρόστιμο”

Τον Οκτώβριο του 2017 για την ανάρτηση πανό έξω από την Ισπανική πρεσβεία καταδικάστηκαν 18 μέλη της ομάδας σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ