Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Novartis: Εξ οικείων τα βέλη για τη Δικαιοσύνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Novartis: Εξ οικείων τα βέλη για τη Δικαιοσύνη

Ο Νίκος Μανιαδάκης, θα πει κάποιος, είναι πλέον κατηγορούμενος. Μπορεί δηλαδή να ισχυριστεί ότι θέλει. Το γεγονός όμως ότι είχε επιλεγεί από τη Δικαιοσύνη ως προστατευόμενος μάρτυρας με κωδική ονομασία “Νίκος Αναστασίου”, είναι μια σημαντική διαφορά, στο επίπεδο «μπορεί να λέει ότι θέλει», με την έννοια ότι προφανώς γνωρίζει περισσότερα πράγματα για τον τρόπο που έγινε η ανάκριση από έναν οποιονδήποτε άλλο κατηγορούμενο.

Γι’ αυτό άλλωστε και έχει σημασία η μήνυση που κατέθεσε και στην οποία ουσιαστικά περιγράφει ένα νοσηρό περιβάλλον νομικής «παρεκτροπής» στην υπόθεση Novartis.

Απλώς γιατί μέχρι πρότινος ήταν  ένα από τα γρανάζια που χρησιμοποιήθηκαν για να δομηθεί η υπόθεση. Ο καθηγητής Μανιαδάκης όταν βρέθηκε εκτός του μανδύα του προστατευόμενου μάρτυρα είπε ότι ουσιαστικά κατέστη κατηγορούμενος όταν αρνήθηκε να μιλήσει για χρηματισμούς πολιτικών προσώπων.

Συγκλίνουν

Βαριά κουβέντα. Το θέμα όμως δεν είναι τελικά αν λέει ο Μανιαδάκης βαριές κουβέντες για την έρευνα. Το θέμα είναι ότι βαριές κουβέντες λέει (ή μάλλον τις γράφει και μάλιστα σε επίσημο έγγραφο- αναφορά) ένας αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και δη ο μέχρι τα τέλη του 2018, επόπτης των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς. Ο κ. Γιάννης Αγγελής συγκλίνει σε κάποια πράγματα με όσα λέει ο Μανιαδάκης. Γιατί κι αυτός μιλάει περί «σπουδής να ασκηθούν διώξεις άρον άρον σε πολιτικά πρόσωπα». Από την πλευρά της η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαψεύδει (με εξώδικα) όλα αυτά, πλην οι περιγραφές του κ. Αγγελή αφήνουν  αιχμές για  σχέδιο εκ μέρους πολιτικών κέντρων για την εξόντωση 8 πρώην υπουργών και δυο πρώην πρωθυπουργών. Περίπου όπως τα λέει και ο Μανιαδάκης δηλαδή. Το πρόβλημα δηλαδή είναι πως τα βέλη στη Δικαιοσύνη έρχονται εξ οικείων…

ΥΓ: Όσο για το φαινόμενο της μήνυσης Μανιαδάκη με την οποία αποκαλύπτονται τα ονόματα των – κατά τον ίδιο- προστατευομένων  μαρτύρων , μόνο σε ένα μη σοβαρό κράτος θα μπορούσε τέτοιου τύπου μάρτυρες να γνωρίζουν  ο ένας την ταυτότητα του άλλου. Πρόκειται για ευτελισμό της έννοιας «προστατευόμενος». Αλλά θα μου πείτε εδώ κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία εξ αρχής τα ονόματα, ο Μανιαδάκης δε θα τα ήξερε;(σ.σ αν προφανώς πρόκειται πράγματι  για αυτά τα πρόσωπα που ονοματίζει). 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ