Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δημήτρης Χριστούλιας: Τελευταία ευκαιρία πριν τις κατασχέσεις!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δημήτρης Χριστούλιας: Τελευταία ευκαιρία πριν τις κατασχέσεις!

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξαγγέλλει γενναίες ρυθμίσεις για όσους χρωστούν στο Δημόσιο, την στιγμή που χιλιάδες δανειολήπτες προετοιμάζουν τις αιτήσεις τους, μέσω της ειδικής πλατφόρμας, για να προστατέψουν την πρώτη τους κατοικία.

Γράφει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Οι ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία, ασφαλιστικά και τράπεζες αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες να γλιτώσουν από τις δεσμεύσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών και τους πλειστηριασμούς.

Ρυθμίσεις που έχουν… απορυθμίσει μια ολόκληρη κοινωνία που τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί ένα ισχυρότατο πλήγμα από την πρωτοφανή και παρατεταμένη οικονομική κρίση. Την ίδια στιγμή τόσο οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι όσο και οι δανειστές προσπαθούν να καταστήσουν σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερη ευκαιρία για όσους θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε Δημόσιο και τράπεζες.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς η προθεσμία των ρυθμίσεων εκπνέει στο τέλος Σεπτεμβρίου για οφειλές στο Δημόσιο και στο τέλος του χρόνου για τα χρέη στις τράπεζες. Συνεπώς χιλιάδες πολίτες θα πρέπει άμεσα να ρυθμίσουν τα χρέη τους, για να μην απολέσουν περιουσιακά τους στοιχεία. Φυσικά για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων δανείων υπάρχει και η εξωδικαστική οδός.

Οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να αποπληρώσουν τα δάνειά τους σε πολλές δόσεις ενώ κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις προχωρούν σε κούρεμα τόκων και κεφαλαίου. Σε κάθε  περίπτωση όμως οι δανειολήπτες θα πρέπει είτε εξωδικαστικά είτε μέσα από την πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους να ρυθμίσουν τις οφειλές καθώς όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για να αποπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις με ευνοϊκούς όρους.   

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ