Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θεμιστοκλής Σοφός: Η Δικαιοσύνη πλήττεται, η Πολιτική στάθμη καταβαραθρώνεται

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θεμιστοκλής Σοφός: Η Δικαιοσύνη πλήττεται, η Πολιτική στάθμη καταβαραθρώνεται

Η Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στην οποία γίνεται λόγος περί θεσμικής εκτροπής, σηματοδοτεί σοβαρότατες νομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελληνική Επικράτεια. 

Γράφει ο δικηγόρος Θεμιστοκλής Σοφός*

Η Δικαιοσύνη πλήττεται, η Πολιτική στάθμη καταβαραθρώνεται, ο Πολίτης, επί ξυρού ακμής, οργίζεται και αρνείται να λάβει μέρος σε αντιδημοκρατικές διαδικασίες. 

Η συνταγματική τάξη, η Δικαιοσύνη, η νομιμότητα και το κράτος δικαίου πρέπει να προστατευθούν και να οχυρωθούν θεσμικώς. 

Υπάρχει όμως και ο Πολίτης, που κατακεραυνώνεται απρόκλητα από το συστημικό κατεστημένο. 

Ρεβανσιστικές δηλώσεις μελών της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένης της ευρύτερης αντιπολίτευσης,  οδηγούν σε ομιχλώδες και αδιάφανο πολιτικό σύστημα διαχείρισης της εξουσίας, που διευκολύνει τους χειριστές του και την απόπειρα ηνιόχησης της πολιτικής συνείδησης. Συμβαίνει και εις Παρισίους.

Οι συνέπειες για τη χώρα μας είναι ιδιαιτέρως δυσμενείς και το ενδιαφέρον των υπαιτίων, γι’αυτές τις συνέπειες, ανύπαρκτο, εγκλωβισμένο στην ιδιοτέλεια της καρποφορίας ενός ατομικιστικού απολιτικού ψευτομπαρόκ βιογραφικού αντί πινακίου φακής.

Οι Εργατικοί παρακολουθούμε, θεσμικώς, τα έργα και τις ημέρες τους, και τύχη αγαθή, κινούμαστε με σεβασμό στον Πολίτη, υπέρ βωμών και εστιών, για να μην πούμε πάλι, Εάλω η Πόλις.

Αντιπρόεδρος Δ.Σ.Α. Διδάκτωρ Νομικής Πανεπιστημίου Βόννης – Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ