Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Κωνσταντίνος Γώγος: Δικαστικοί Αντιπρόσωποι στα «γρήγορα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κωνσταντίνος Γώγος: Δικαστικοί Αντιπρόσωποι στα «γρήγορα»

Προαπαιτούμενο για την διενέργεια εκλογών στη χώρα αποτελεί ο διορισμός των δικαστικών αντιπροσώπων. Ήδη σε προγενέστερο χρόνο έκπληξη είχε προκαλέσει η τροποποίηση του Υπουργείου για συμμετοχή και δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι κατέχουν πτυχίο νομικής, ως δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Γράφει ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Χ. Γώγος

Ήταν εύλογο το ερώτημα τότε πως είναι δυνατόν μέχρι σήμερα οι δικηγόροι να επαρκούν για την διενέργεια των εκλογών, ενώ αυτή τη φορά δεν είναι αρκετοί μιας και αριθμός τους δεν έχει μειωθεί.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω αλλαγών, οι οποίες και αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στους δικηγορικούς κύκλους εκδόθηκε την 10/4/2019 η σχετική Εγκύκλιος Εκλογών, η οποία και δημοσιεύθηκε στο site του Αρείου Πάγου. Με την εγκύκλιο αναλύεται η διαδικασία κατά την οποία γίνεται η αίτηση προτίμησης για συμμετοχή στις εκλογές ως δικαστικός αντιπρόσωπος. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε το στενό χρονικά πλαίσιο το οποίο τέθηκε για την διενέργεια της όλης διαδικασίας. Συγκεκριμένα, η όλη διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 19/4/2019 δηλαδή μόλις σε δέκα ημέρες, μεσολαβώντας φυσικά και Σαββατοκύριακο.

Ο ασφυκτικά ελάχιστος χρόνος για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας ήταν φυσικό να προκαλέσει αντιδράσεις με αποτέλεσμα να εκδοθεί από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος άλλωστε θα επωμιστεί και το μεγαλύτερο έργο, σχετική ανακοίνωση στην οποία και ζητά παράταση της προθεσμίας προκειμένου να δημιουργηθεί η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ωστόσο ήδη χθες εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ολοκλήρωσε την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα από όλα τα ανωτέρω κρίσιμο είναι το γεγονός ότι οι Δικηγόροι καλούνται να καταθέσουν αίτηση για το διορισμό τους χωρίς μέχρι και σήμερα να έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση για την αμοιβή τους. Δηλαδή μπαίνουν σε μία διαδικασία να προσφέρουν για άλλη μία φορά τις παροχές τους στο κράτους χωρίς να μπορεί κανείς να τους εγγυηθεί αν η αμοιβή τους θα είναι σεβαστή για τη διενέργεια ταυτόχρονων δημοτικών, περιφερειακών και ευρωεκλογών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ