Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Παναγιώτης Στάθης: «Απροστάτευτος» μάρτυρας Novartis… Και τώρα αρχίζει «πόλεμος»!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: «Απροστάτευτος» μάρτυρας Novartis… Και τώρα αρχίζει «πόλεμος»!

Είναι άγνωστο αν η κίνηση απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του προστατευόμενου μάρτυρα και η απαγγελία κατηγορίας που επισύρει ισόβια σε βάρος του ήταν μια μελετημένη κίνηση.

Αν ήταν όμως, μάλλον ήταν μελετημένη με λάθος τρόπο.

Γράφει ο Παναγιώτης Στάθης

  • Πρώτον είναι ξεκάθαρο πως τορπιλίζει θεσμικά και ουσιαστικά ολόκληρο το οικοδόμημα του προστατευόμενου μάρτυρα. Άλλωστε η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει καταφέρει να γνωρίζουμε με ονοματεπώνυμα όλους τους μάρτυρες του στέμματος σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις που υπήρξαν (17Ν, Χρυσή Αυγή, τώρα και Novartis).
  • Δεύτερον όπως πληροφορείτε το dikastiko.gr , αρχές της επομένης βδομάδας θα υπάρξει δικονομική κίνηση αμφισβήτησης της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα (της διάταξης δηλαδή) εκ μέρους του συνηγόρου του, Θόδωρου Μαντά.
  • Τρίτον η κίνηση αυτή αποκλείεται – λογικά- να περιοριστεί σε νομικά ζητήματα. Είναι δηλαδή σφόδρα πιθανόν να υπάρξει πλήρης καταγραφή των όσων έγιναν και τελικά τον κατέστησαν κατηγορούμενο.
  • Τέταρτον σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει μια «δημόσια» καταγραφή εκ μέρους του, πιέσεων που φέρεται να υποστηρίζει πως δέχτηκε για να κατονομάσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
  • Πέμπτον  αυτό όμως (ανεξαρτήτως του βαθμού εμπλοκής του στην υπόθεση) αλλάζει το αφήγημα της υπόθεσης και προφανώς ενισχύει τη θεωρία της αντιπολίτευσης περί σκευωρίας.

Κι αυτό προφανώς έχει βάση αφού η μεν μια πλευρά λέει πως τόσο καιρό «κορόιδευε» και δεν αποκάλυπτε όσα ήξερε και δε άλλη πλευρά πως πιεζόταν να καταθέσει κατά συγκεκριμένων πολιτικών. Η μια πλευρά λέει πως ενώ στους αμερικανούς του FBI τα αποκάλυπτε όλα, στις ελληνικές αρχές ήταν «αφηρημένος και γενικόλογος». Η άλλη πλευρά λέει πως στις ελληνικές αρχές έχει δώσει σημαντικά στοιχεία, ενώ στους αμερικανούς (με σύσταση της ελληνικής πλευράς) «ήταν εξαιρετικά φειδωλός». Εν κατακλείδι , όπως έλεγε εξαιρετικά ενημερωμένη πηγή, «πρόκειται πλέον για πόλεμο». Ή για να το πούμε απλά, πρωτοχρονιάτικα μπήκαμε και επισήμως στην προεκλογική περίοδο, Προσδεθείτε…

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ