Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Στ. Κοντονής στο dikastiko.gr για καταδίκη Αμβρόσιου: «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και της δικαιοσύνης»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στ. Κοντονής στο dikastiko.gr για καταδίκη Αμβρόσιου: «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και της δικαιοσύνης»

Τη βούληση της κοινωνίας για ένα μέλλον χωρίς φανατισμούς και αποκλεισμούς, αντανακλά, σύμφωνα με τον βουλευτή Ζακύνθου, πρώην υπουργό και δικηγόρο Σταύρο Κοντονή, η απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τον Μητροπολίτη Αβρόσιο για όσα είχε γράψει για τους ομοφυλόφιλους.

Η άποψη του κ. Κοντονή έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι εκείνος ήταν που ως υπουργός Δικαιοσύνης, είχε ζητήσει τα πρακτικά της πρωτοβάθμιας δίκης στην οποία είχε αθωωθεί ο Μητροπολίτης, οδηγώντας έτσι στην έφεση υπέρ του νόμου και στην επανάληψη της δίκης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κοντονή στο dikastiko.gr έχει ως εξής:

«Η ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης από το Δευτεροβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου που αφορά την καταδίκη του Μητροπολίτη Αμβρόσιου αντανακλά τη βούληση της κοινωνίας να προχωρήσει προς ένα μέλλον χωρίς μισαλλοδοξίες, φανατισμούς, αποκλεισμούς και βία.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, ιδίως η βία, δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της, ούτε όταν εκδηλώνεται με έργα, ούτε όταν εκδηλώνεται με λόγια.

Είναι ανάγκη να γίνει αντιληπτό ότι όσοι έχουν την δυνατότητα να απευθύνονται σε μεγάλα ακροατήρια, όπως οι πολιτικοί, οι ιεράρχες και οι δημοσιογράφοι, κρίνονται από τα λόγια και από τα έργα τους τα οποία ελέγχονται από την Ελληνική Δικαιοσύνη όταν προσβάλλουν θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αρχές και υπονομεύουν την κοινωνική ειρήνη. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και της δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ