Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ετοιμάζεται η διάδοχη κατάσταση στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ετοιμάζεται η διάδοχη κατάσταση στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς

«Η Βασίλισσα πέθανε, ζήτω η Βασίλισσα». Η – εν προκειμένω καθ’ υπερβολήν- ρήση ταιριάζει γάντι στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Νovartis η οποία συνταράσσει το εσωτερικό της Δικαιοσύνης. Ετσι η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, φαίνεται πως προετοιμάζει – θεσμικά- την επόμενη ημέρα για την περίπτωση που υπάρξουν  «επείγουσες» εξελίξεις στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και προκύψει ζήτημα με την εισαγγελέα- επικεφαλής της υπηρεσίας, Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews  στο κείμενο με τις αλλαγές που αναμένεται να  παραδώσει η επιτροπή  τα επόμενα εικοσιτετράωρα  στον Υπουργό Κώστα Τσιάρα  περιλαμβάνεται ο ορισμός αναπληρωτή εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς.  Όπως λένε οι ίδιες πηγές , υπό τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, με την κ. Τουλουπάκη να ελέγχεται ήδη από τη δικαιοσύνη και βάση της  πρότασης προανακριτικής επιτροπής που κατέθεσαν οι 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  να μπαίνει και στο «μικροσκόπιο» της βουλής , ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο δίωξή της.

Σε μία τέτοια περίπτωση, σημειώνουν, εάν  δεν υπάρχει αναπληρωτής,  θα δημιουργηθεί  μείζον πρόβλημα  λόγω των υποθέσεων που εκκρεμούν στο συγκεκριμένο γραφείο. Επιπροσθέτως, λένε, ανεξαρτήτως των εξελίξεων, αυτό ήταν ένα «κενό» που έπρεπε να καλυφθεί  καθώς δεν μπορεί να προβλέπεται αναπληρωτής για τον Οικονομικό Εισαγγελέα και να μην υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη για τον Διαφθοράς. Όπως  προτείνεται, ο αναπληρωτής θα είναι και αυτός αντεισαγγελέας Εφετών αλλά νεότερος στην επετηρίδα από τον επικεφαλής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ