Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η επίμαχη ανάρτηση του Αμβρόσιου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η επίμαχη ανάρτηση του Αμβρόσιου

Η ανάρτηση του Αμβρόσιου στο προσωπικό του μπλογκ έγινε το Δεκέμβριο του 2015 με αφορμή τη συζήτηση για την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Τότε στη διάρκεια της κηδείας ενός γνωστού ηθοποιού του Μηνά Χατζησάββα ο επί πολλά έτη σύντροφος του καταφέρθηκε στην ανυπαρξία του νόμου για την νομική απαγόρευση του γάμου των ομοφυλοφίλων. Ακολούθησε η τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Άννα Βαγενά, φίλη του εκλιπόντα ηθοποιού που είπε:

Στη μνήμη της προσωπικής σου αγωνίας, θα βοηθήσω να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή των Ελλήνων”.

Στη συνέχεια ήρθε η πύρινη ανάρτηση του Αμβρόσιου, όπου μεταξύ άλλων υποστήριζε ότι “όσοι είτε βιώνουν την ομοφυλοφιλία είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι είναι αποβράσματα της κοινωνίας”.

Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούσε ήταν:

“Ελαττωματίες άνθρωποι, εξευτελισμένοι άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα με την ευκαιρία της υπέροχης αριστερής πτέρυγας σήκωσαν κεφάλι… Αυτούς τους ξεφτιλισμένους φτυστέ τους, αποδοκιμάστε τους, μαυρίστε τους, δεν είναι άνθρωποι είναι εκτρώματα της φύσης… Μη διστάζετε όπου τους συναντάτε φτύστε τους… Είναι επικίνδυνοι! Ας εξαφανιστούν από τη γη όλοι οι αμαρτωλοί και όλοι οι άνομοι, ώστε να μην υπάρχουν. Στον αγύριστο να πάνε όλοι οι καταραμένοι”. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ