Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Η σατανική παπαδιά εξακολουθεί να δηλώνει… αθώα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η σατανική παπαδιά εξακολουθεί να δηλώνει… αθώα

Να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας που της επέβαλε  ισόβια κάθειρξη ζητά η παπαδιά που καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του ιερέα συζύγου της Θανάση Αυγερόπουλου στην Ηλεία, τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν έπεισε τον εραστή  της  να πατήσει τη σκανδάλη.

Χθες, συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η αίτηση κατά της καταδικαστικής απόφασης του εφετείου, που όπως και το πρωτόδικο δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στη σατανική παπαδιά, Θεοδώρα Καρβελά. Όμως, ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου πρότεινε την απόρριψή της.

«Η εφετειακή απόφαση είναι πλήρως αιτιολογημένη», ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνοντας ότι «αιτιολογημένα το Εφετείο απέρριψε την χορήγηση ελαφρυντικών στην κατηγορουμένη». Μάλιστα, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της παπαδιάς λέγοντας: «Το Εφετείο δεν έκανε βλαπτική εκτίμηση των αποδεικτικών μέσων και δεν βασίστηκε μόνο στην απολογία του συγκατηγορουμένου της».

Ο εραστής της Θεοδώρας Καρβελά, Νίκος Παναγόπουλος, είχε ομολογήσει στο δικαστήριο  ότι πάτησε τη σκανδάλη για να της αποδείξει την αγάπη του και ότι η δολοφονία έγινε βάσει σχεδίου που είχε οργανώσει η παπαδιά.

«Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση για να μη της φάει την περιουσία και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω, αρνήθηκα. Στην πορεία, όμως, με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… με κλειστά τα μάτια. Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν», είχε πει την άνοιξη του 2018 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο καταδικασμένος σε ισόβια εραστής, που είχε προσφύγει και εκείνος στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, δεν παραστάθηκε χθες ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να προτείνει να απορριφθεί η αίτησή του ως ανυποστήρικτη.

Η παπαδιά, που παραστάθηκε μέσω του συνηγόρου της, εμμένει στην αθωότητά της και αρνείται την ηθική αυτουργία στην δολοφονία του  54χρονου ιερέα. Στο Εφετείο, είχε ομολογήσει την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε με τον δολοφόνο του συζύγου της, αλλά είχε αρνηθεί κατηγορηματικά πως τον έπεισε να τελέσει το στυγερό έγκλημα.

«Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για μένα, ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια… Ενώ εγώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω, εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους», είχε ισχυριστεί στο δικαστήριο.

Τη μοιραία ημέρα η παπαδιά και ο ιερέας είχαν φύγει από το σπίτι τους στην Αρχαία Ολυμπία για τη Ζαχάρω.  Όταν σταμάτησαν με πρόφαση της κατηγορουμένης στην εθνική οδό Πύργου- Κυπαρισσίας εκείνη απομακρύνθηκε και ο εραστής της σκότωσε τον ιερέα με κυνηγετική καραμπίνα και στη συνέχεια έφυγε με τη μηχανή του. Στη συνέχεια, η παπαδιά κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. . Αρχικά, υποστήριξε πως είδε δύο άνδρες να φεύγουν με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Όμως, οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε την ανάγκασαν να ομολογήσει πως δολοφόνος ήταν ο εραστής της.

«H κατηγορούμενη ως σήμερα δηλώνει αθώα και ότι ποτέ δεν σχεδίασε την δολοφονία του συζύγου της. Ο Άρειος Πάγος θα κληθεί να αποφασίσει επί νομικών θεμάτων και όχι επί της ουσίας», δήλωσε ο συνήγορός της Απόστολος Λύτρας. Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ