Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει οριστικά το ζήτημα της διαγραφής Κεδίκογλου από την ΕΣΗΕΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει οριστικά το ζήτημα της διαγραφής Κεδίκογλου από την ΕΣΗΕΑ.

Αίτηση ανακοπής κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η ΕΣΗΕΑ κατά της απόφασης του Εφετείου Αθηνών με την οποία δικαιώθηκε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου για το ζήτημα της διαγραφής του από τα μητρώα της Ένωσης.

Η ΕΣΗΕΑ είχε διαγράψει τον κ. Κεδίκογλου από τα μητρώα της για «αντισυναδελφική συμπεριφορά» λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση του λουκέτου στην ΕΡΤ.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέφυγε στα δικαστήρια και τόσο η πρωτόδικη απόφαση το 2014 όσο κι αυτή του Εφετείου η οποία εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 τον δικαίωναν.

Μάλιστα στην απόφαση του Εφετείου Αθηνών αναφερόταν πως κάθε μέλος που αναλαμβάνει πολιτική θέση «δεν μπορεί να δημοσιογραφεί και δεν έχει δικαίωμα να εκλέγεται στα όργανα της Ένωσης» αλλά «ο χρόνος αυτός θεωρείται ως χρόνος δημοσιογραφικής εργασίας». Με αυτό το σκεπτικό, το Δικαστήριο έκρινε ότι ο Σίμος Κεδίκογλου δεν ανακοίνωσε το λουκέτο της ΕΡΤ ως δημοσιογράφος αλλά ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το ΠΑΡΟΝ» το ζήτημα πλέον θα λυθεί οριστικά από τον Άρειο Πάγο ενώπιον του οπίου προσέφυγε η ΕΣΗΕΑ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ