Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Σήμερα στον Άρειο Πάγο η Ιρανή κακοποιημένη μητέρα που εκλιπαρεί να μην εκδοθεί στη χώρα της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σήμερα στον Άρειο Πάγο η Ιρανή κακοποιημένη μητέρα που εκλιπαρεί να μην εκδοθεί στη χώρα της

Μια κακοποιημένη μητέρα από το Ιράκ είναι η αφορμή να δείξει ανθρωπιά η δικαιοσύνη, αφού καταζητείται με ένταλμα της Ιντερπόλ  γιατί διέφυγε από τον δυνάστη σύζυγό της. Η 37χρονη μητέρα από το Ιράν , η Σαραρέ Κχαντεμί, εμφανίζεται σήμερα το πρωί στο 6ο τμήμα του Αρείου Πάγου και ζητεί από την ελληνική κοινωνία και την Ελληνική Δικαιοσύνη  να απορριφθεί το αίτημα έκδοσής της στο Ιράν, από το οποίο έφυγε το περασμένο καλοκαίρι μαζί με την κόρη της για να γλιτώσει από τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης.

Πρόκειται για μια κραυγή αγωνίας από μια γυναίκα που ζητεί ανθρωπιά. Πρωτοδίκως είχε αποφασιστεί η έκδοσή της και τώρα η 37χρονη ελπίζει σε μια διαφορετική απόφαση από τον Άρειο Πάγο. Τυχόν έκδοση σημαίνει την βέβαιη δική της καταδίκη σε θάνατο, λόγω και της καταγγελίας που εκκρεμεί στο Ιράν για αντικαθεστωτική δράση.

Είναι μια από τις περιπτώσεις που κινητοποιούν τους ανθρώπους. Η ιστορία της έγινε γνωστή από τηλεοπτικό ρεπορτάζ και αμέσως διαπρεπείς προσωπικότητες της χώρας, όπως ο συγγραφέας Απ. Δοξιάδης το ανέδειξαν: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΡΑΡΕ ΚΧΑΝΤΕΜΙ

Αύριο (σ.σ σήμερα) το πρωί κρίνεται στον Άρειο Πάγο η τύχη της Σαραρέ Κχαντεμί και της επτάχρονης κόρης της Ντιάνα.

Το έγκλημά της: διέφυγε από έναν δυνάστη σύζυγο, που κακοποιούσε συστηματικά εκείνη την κόρη της. Η έκδοσή της στο Ιράν θα σημαίνει στην καλύτερη περίπτωση βασανιστήρια και πολυετή φυλάκιση και στη χειρότερη (και πιθανότερη) τον θάνατο. Τα σχέδια του πατέρα για την κόρη είναι να την παντρέψει, στα 9 της χρόνια.

Η ελληνική Δικαιοσύνη καλείται για μια ακόμα φορά να προστατεύσει τις αρχές της ανθρωπιάς και του πολιτισμού. Η γενναία στάση του Άρειου Πάγου στην υπόθεση των τούρκων ικετών μας γεμίζει αισιοδοξία», αναφέρει ο κ. Δοξιάδης σε ανάρτηση του στο facebook.

“Θέλω να μείνω”

Η 37χρονη μαζί με την 6χρονη κόρη της πέρασαν από τον Έβρο παράνομα στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι και συνελήφθησαν με ένταλμα της Ιντερπόλ που εκδόθηκε από τις ιρανικές αρχές.  Επί της ουσίας ο “δυνάστης” σύζυγός της την κατηγορεί για αρπαγή ανηλίκου και να εμπλουτίσει το κατηγορητήριο πρόσθεσε ότι η 37χρονη πήρε μέρος σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

“Θέλω να μείνω στην Ελλάδα, δεν θέλω να επιστρέψω στο Ιράν. Αν επιστρέψω θα με σκοτώσουν”, δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Σ. Κχαντεμί. “Δεν φοβάμαι για μένα, αλλά το παιδί μου. Αν με σκοτώσουν, τι θα απογίνει το παιδί μου; Στο Ιράν η κυβέρνηση είναι πολύ κακή. Πρώτα, φυλακή και μετά θάνατο! Θα με συλλάβει η αστυνομία και θα με σκοτώσει. Ο άνδρας μου θέλει να παντρέψει την κόρη μου έως ότου κλείσει τα 9! Ο άνδρας μου την χτυπούσε. Την τραυμάτισε στο κεφάλι μια φορά που την χτύπησε”.

Με το ένταλμα της Ιντερπόλ, η Κχαντεμί και η κόρη της κρατούνται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ