Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση για Κουφοντίνα – Τελείωσε η συνεδρίαση του Αρείου Πάγου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση για Κουφοντίνα – Τελείωσε η συνεδρίαση του Αρείου Πάγου

Την απόφαση για την τύχη της άδειας του Δημ. Κουφοντίνα θα λάβει τα επόμενα 24ωρα, προς το τέλος της εβδομάδας, το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, καθώς ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η κεκλεισμένων των θυρών, (εν συμβουλίω απαρτιζόμενο από 3 μέλη) συνεδρίασή του.

Η συζήτηση αφορούσε την αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που «έκοψε» την χορήγηση 7ης άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται τα επόμενα 24ωρα, ενώ όση ώρα συνεδρίαζε το Ποινικό Τμήμα, ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από τον χώρο της συνεδρίασης και γύρω από τον Άρειο Πάγο.

Η πλευρά Κουφοντίνα υπέβαλε υπόμνημα, ενώ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου που άσκησε την αναίρεση, στην εισήγησή της, υποστηρίζει πως το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου πρέπει να αναιρεθεί διότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλαιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 μέχρι και το 2011 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση το θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με νέα σύνθεση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ