Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Το μήνυμα της Ξένης Δημητρίου προς τους Εισαγγελείς, 3 μέρες μετά την αποχώρησή της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το μήνυμα της Ξένης Δημητρίου προς τους Εισαγγελείς, 3 μέρες μετά την αποχώρησή της

Με μία επιστολή γεμάτη ευχές-προτροπές, αποχαιρέτισε τους συναδέλφους της  η κ. Ξένη Δημητρίου, της οποίας έληξε η θητεία   στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  λόγω συνταξιοδότησης  στις 30 Ιουνίου. Σημειώνοντας ότι φεύγει από το ενεργό εισαγγελικό σώμα, ποτέ όμως από τη δικαιοσύνη, τους προτρέπει μεταξύ άλλων  να συνεργάζονται, να είναι εξωστρεφείς ,να εκπαιδεύονται και κυρίως να βάζουν πάνω από όλα τον άνθρωπο.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της με ημερομηνία 3-7-2019 την οποία υπογράφει ως «Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επί τιμή», η κ. Δημητρίου αναφέρει:

«Φεύγοντας από το ενεργό εισαγγελικό σώμα, ποτέ όμως από την δικαιοσύνη, θα ήθελα να σας δώσω κάποιες ευχές, με την ευχή να τις πραγματοποιήσετε.

    • -Είθε  να  ενδυναμώνεται κάθε μέρα τον επαγγελματισμό σας παλεύοντας την ταχύτητα στη δουλειά σας αλλά και χτίζοντας την ποιότητα.
    • -Είθε να συνεργάζεσθε  ομαδικά, παρότι το λειτούργημα μας είναι μοναχικό.
    • -Είθε  να κατακλύζεσθε  από καινοτόμες ιδέες, που θα φρεσκάρουν  την σκέψη και την διάθεσή σας, για να παρέχεται στον πολίτη αναβαθμισμένες υπηρεσίες.
    • – Είθε η συνεχής εκπαίδευση σας να καταστήσει στόχος και οδηγός  σας, για να είστε πάντα φρέσκοι, σύγχρονοι  και ευτυχισμένοι  επαγγελματίες.
    • -Είθε  τα ηλεκτρονικά εργαλεία να μπουν στην επαγγελματική σας ζωή και να κάνουν πιο αποτελεσματικό το έργο σας.
    • -Είθε  η εξωστρέφεια να σας αναζωογονεί φέροντας  σας  κοντά  στην Εισαγγελική Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Οικογένειά μας.
    • -Είθε να γνωρίσετε και να σας γνωρίσουν συνάδελφοι, που δουλεύουν σε Υπηρεσίες και Όργανα της Ευρωπαϊκής μας Ένωσης αλλά και Παγκόσμια Όργανα του μικρού πλανήτη μας, ώστε να ενώσετε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις καλές πρακτικές σας και  «οργανωμένοι» να αντιμετωπίσετε καλύτερα και αποτελεσματικότερα το οργανωμένο παγκοσμιοποιημένο πλέον έγκλημα.
    • -Είθε να επιτύχετε συνεργασίες με επαγγελματίες άλλων επιστημονικών κλάδων, για να υπηρετήσετε αποτελεσματικότερα τις ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας.
    • -Πάνω απ’ όλα, όμως, είθε να είναι ζωντανή μέσα στο νου και στην καρδιά σας  η ικανότητα του να έχετε το αίσθημα του δικαίου.

Πολλές φορές ο ένας εαυτός μας, που είναι «ο εισαγγελέας»  και ο άλλος που είναι  «ο άνθρωπος», συγκρούονται κατά την εκτέλεση του καθήκοντος μας.

Αγαπημένοι  μου συνάδελφοι, -Είθε, να μην διστάσετε σε μια τέτοια στιγμή, να επιλέξετε  «ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ».

Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε.τ.».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ