Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κ. Τσιάρας: Υποχρεωτική η παρουσία των δικηγόρων σε όλα τα στάδια της διαδικασίας της Διαμεσολάβησης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κ. Τσιάρας: Υποχρεωτική η παρουσία των δικηγόρων σε όλα τα στάδια της διαδικασίας της Διαμεσολάβησης

Την υποχρεωτική παρουσία των δικηγόρων σε όλα τα στάδια της διαδικασίας της Διαμεσολάβησης, από την πρώτη αρχική συνεδρία ως την υπογραφή του πρακτικού συμβιβασμού ανακοίνωσε ο Υπουργός  Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κατά τη εναρκτήρια συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου στην πόλη της Λάρισας.

Κατά την ομιλία του, παρουσία εκπροσώπων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη Διαμεσολάβηση που πρόκειται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα στη Βουλή σε σχέση με την παρουσία των δικηγόρων  προκειμένου, όπως είπε χαρακτηριστικά  να «διασφαλίζεται η ποιότητα, η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των διαδικασιών του νέου θεσμού».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε για το λόγο αυτό τους εκπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων να «αγκαλιάσουν» το νέο θεσμό της Διαμεσολάβησης, ο οποίος, όπως τόνισε «όχι μόνο δεν θα μειώσει, αλλά αντίθετα διασφαλίζει τη δικηγορική ύλη».

Παράλληλα, κατά την τοποθέτησή του έκανε λόγο για προσήλωση της κυβέρνησης σε ένα ευρύτερο σχέδιο μεταρρυθμίσεων, επικεντρώνοντας, κυρίως στην ανάγκη ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης. Αναφέρθηκε, μάλιστα, τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες που έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την υποχρεωτική ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων στη Διοικητική Δικαιοσύνη και το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την ταχύτερη διείσδυση των νέων τεχνολογιών στο χώρο της Δικαιοσύνης, οι οποίες μπορούν να μειώσουν σημαντικά το χρόνο απονομής της Δικαιοσύνης» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στον σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις στις κτηριακές υποδομές σε όλες τις Εφετειακές Περιφέρειες, όπου υπάρχουν ανάγκες, και σημείωσε πως θα αξιοποιηθούν νέα εργαλεία για τη χρηματοδότηση των υποδομών της Δικαιοσύνης, όπως οι συμπράξεις του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ