Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πλαστά διπλώματα: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση οι κατηγορούμενοι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πλαστά διπλώματα: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση οι κατηγορούμενοι

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση έως και 20.000 ευρώ αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς οι 9 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα που χορηγούσε με το αζημίωτο παράνομα διπλώματα οδήγησης.

Συγκεκριμένα, ποσό εγγυοδοσίας ύψους 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της είναι οι όροι που επιβλήθηκαν στην υπάλληλο που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα, ενώ σε δύο ακόμη κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι ίδιοι όροι και εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ. Στους υπόλοιπους έξι κατηγορουμένους που εμπλέκονται, σύμφωνα με τη δικογραφία στην παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης σε 212 υποψήφιους, ανακρίτρια και εισαγγελέας  επέβαλαν κατά περίπτωση περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους οι περισσότεροι αποδέχθηκαν εν μέρει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι λάμβαναν μικρά χρηματικά ποσά ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση των παράνομων διπλωμάτων, για τα οποία μάλιστα φέρονται να επικαλέστηκαν βιοποριστικούς λόγους! Άλλωστε στις εξηγήσεις του ενώπιον των ανακριτικών αρχών φέρονται να ισχυρίστηκαν πως πρόκειται για «πάγια πρακτική που βρήκαν και δεν ξεκίνησαν εκείνοι».

Τη θέση του διαχώρισε ο διευθυντής Μεταφορών Νοτίου Τομέα, ο οποίος που αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται. «Δεν έχω καμία σχέση, καμία συμμετοχή», φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ο οποίος ωστόσο, σύμφωνα με ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών του κυκλώματος, φέρεται να έλαβε το ποσό των 12.000 ευρώ για να κάνει τα… στραβά μάτια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ