Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στη φυλακή η 68χρονη μητροκτόνος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη φυλακή η 68χρονη μητροκτόνος

Το δρόμο για την φυλακή πήρε μετά την απολογία της η 68χρονη, που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη μητέρα της και λίγο αργότερα εντοπίστηκε στο Γουδή να σέρνει μία κουβέρτα τη σορό της 92χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απολογία της ήταν σύντομη, καθώς η γυναίκα φέρεται να είχε ήδη ομολογήσει ενώπιον των αστυνομικών αρχών. Επισημαίνεται, ότι έπειτα η από αίτημα του συνηγόρου της, Σπύρου Δημητρίου, διατάχθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να εξακριβωθεί η κατάσταση της υγείας της 68χρονης.

Η 68χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή νωρίς το μεσημέρι, συνοδευόμενη από αστυνομικούς. Η ίδια επιχείρησε να προστατευτεί πίσω από τα σώματα των φρουρών της, ζητώντας τους -εμφανώς καταβεβλημένη και τρομαγμένη- να αποφύγει τις κάμερες. Τελικά, αστυνομικός που τη συνόδευε, την πήρε αγκαλιά κρύβοντας το πρόσωπό της.

Υπενθυμίζεται, ότι η κατηγορούμενη φέρεται να σκότωσε τη μητέρα της το πρωί του Σαββάτου, προκαλώντας της ασφυξία και στη συνέχεια την έδεσε, την τύλιξε σε μια κουβέρτα και την παράτησε στο πεζοδρόμιο, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι στο οποίο ζούσαν μαζί στου Γουδή. Κατά την απολογία της ενώπιον των αστυνομικών αρχών, η 68χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι θέλησε να απαλλάξει την μητέρα της από το «μαρτύριο της άνοιας», στο οποίο ζούσε.

Η δήλωση του συνηγόρου της 68χρονης, Σπύρου Δημητρίου

«Η εντολέας μου ισχυρίζεται ότι η ίδια της η μητέρα της είχε ζητήσει να διαπράξει το έγκλημα. Έχει συνειδητοποιήσει την πράξη της, αλλά όχι το παράνομο και το άδικο αυτής. Ζούσε επί χρόνια σε ένα νοσηρό υπόβαθρο, το οποίο ενισχύθηκε με τα προβλήματα υγείας της υπερήλικης. Ανέκαθεν, ακόμη και ως παντρεμένη, ζούσε μαζί τη μητέρα της».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ