Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Τσιάρα-Κράνη με την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση Τσιάρα-Κράνη με την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Εθιμοτυπική συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας  των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο Υφυπουργός κ. Δημήτρης Κράνης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν μεταξύ άλλων το χρόνιο ζήτημα της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και οι δυσλειτουργίες που προκαλούνται από την εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Σώματος έθεσαν υπόψη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και  θέματα που άπτονται του κλάδου τους.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναγνώρισε τους δικηγόρους ως φυσικούς συμμάχους στη διαρκή προσπάθεια για την αναμόρφωση του θεσμού της Δικαιοσύνης. Επανέλαβε ταυτόχρονα τη βούληση της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ηρεμίας στις τάξεις της Δικαιοσύνης και τη θωράκιση της ανεξαρτησίας της.

Τέλος ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την ανάγκη για την από κοινού αντιμετώπιση των χρόνιων ζητημάτων του χώρου μέσα από διαρκή θεσμικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ