Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Την αντίθεσή τους στην υπαγωγή τους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δηλώνουν οι Επιμελητές Ανηλίκων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Την αντίθεσή τους στην υπαγωγή τους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δηλώνουν οι Επιμελητές Ανηλίκων

Οι Επιμελητές Ανηλίκων ξεκινούν, όπως φαίνεται, πρώτοι το «χορό» των αντιδράσεων για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Γιατί αντιδρούν οι Επιμελητές Ανηλίκων

Ύστερα από 50 χρόνια άρρηκτης διασύνδεσης τους, με την Ποινική Δικαιοσύνη, της οποίας αποτελούν, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «αναπόσπαστο παράγοντα», οι  Επιμελητές Ανηλίκων «μεταπηδούν» , με το νέο οργανόγραμμα των υπουργείων, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου και μεταφέρεται η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, στην οποία οργανωτικά ανήκουν.

Οι Επιμελητές Ανηλίκων διαμαρτύρονται για την μεταφορά αυτή των αρμοδιοτήτων τους και διεκδικούν να παραμείνουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου είναι η θέση τους, δίπλα στον δικαστή και τον εισαγγελέα ανηλίκων. Αυτός είναι άλλωστε, όπως εξηγούν», ο θεσμικός τους ρόλος, δίπλα στους ανήλικους παραβάτες του νόμου αλλά και τα ανήλικα θύματα παραβατικών συμπεριφορών.

Το θέμα αυτό προτίθενται να εκθέσουν οι Επιμελητές Ανηλίκων στον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, κατά της διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν μαζί του, την Παρασκευή, ευελπιστώντας, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ότι μέσα από το διάλογο θα μπορεί να βρεθεί λύση.

Τι υποστηρίζουν οι Επιμελητές Ανηλίκων

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους, αναφέρεται:

«Εδώ και πενήντα περίπου χρόνια οι Επιμελητές Ανηλίκων, στο πλαίσιο της δημόσιου λειτουργήματός τους, αποτελούν φύσει και θέσει αναπόσπαστο παράγοντα της απονομής δικαιοσύνης σε ανηλίκους και της προστασίας του παιδιού σε κίνδυνο καθώς και, πλέον, της προστασίας του ανήλικου θύματος. Ο θεσμικός μας ρόλος δίπλα στον δικαστή και τον εισαγγελέα ανηλίκων μας καθιστούν λειτουργικά και οργανικά αναγκαίους στην οργάνωση και τη λειτουργία της δικαιοσύνης και, ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να ανήκουμε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, αισιοδοξούμε ότι θα προχωρήσουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το ΔΣ του Συνδέσμου Επιμελητών Δικαστηρίων Ανηλίκων Ελλάδας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ