Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Απερίφραστη καταδίκη των Ελλήνων δικηγόρων για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απερίφραστη καταδίκη των Ελλήνων δικηγόρων για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία
Οι Έλληνες δικηγόροι συντάσσονται με την διεθνή κατακραυγή που έχει ξεσπάσει από την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία με τα συνήθη θύματα σε αυτές τις περιπτώσεις τους αμάχους!
Την απερίφραστη καταδίκη της εκφράζει σε σημερινή ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για “την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία είτε με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη είτε με την εισβολή στη Συρία, η οποία έχει ήδη ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρωπίνων ζωών και μάλιστα αμάχων και την δημιουργία συνθηκών ανθρωπιστικής κρίσης”.
Η Ολομέλεια επαναλαμβάνει το αυτονόητο ότι “ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου αποτελεί υποχρέωση όλων και είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεργασία στην περιοχή”.
Υπενθυμίζει ότι “η ανοχή απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, την οποία μάλιστα επιδεικνύουν μεγάλες δυνάμεις και αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί, μόνο ως ενθάρυνσή της μπορεί να εκληφθεί και περαιτέρω δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους αποσταθεροποίησης στην ευαίσθητη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου”.
Και καλεί “την Κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αναδείξουν και να θέσουν άμεσα το θέμα της συστηματικής παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των διεθνών οργανισμών, στην κατεύθυνση της τήρησης της νομιμότητας άλλως της επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων”.
Στο δια ταύτα της ανακοίνωσης της η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας υπογραμμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι “όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος που επιβάλουν οι κρίσιμες περιστάσεις. Η επίλυση των όποιων διαφορών μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου μπορεί να επιτευχθεί”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ