Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΔΣΑ: Διακοπή λειτουργίας της υπηρεσίας δημοσίευσης αποφάσεων δικαστηρίων – παρακολούθηση ροής μήνυσης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΔΣΑ: Διακοπή λειτουργίας της υπηρεσίας δημοσίευσης αποφάσεων δικαστηρίων – παρακολούθηση ροής μήνυσης

Μια εξαιρετικά σοβαρή δυσλειτουργία λύθηκε την τελευταία στιγμή με παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά απο καταγγελία στην οποπια προχώρησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Ο ΔΣΑ στην επισημη ιστοσελίδα του ανέφερε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει μεριμνήσει ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της υπηρεσίας δημοσίευσης αποφάσεων δικαστηρίων – παρακολούθηση ροής μήνυσης. Συγκεκριμένα ανέφερε πως μετά την πιλοτική λειτουργία της υπηρεσίας που είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τους δικηγόρους , εκείνη τη στιγμή η υπηρεσία είχει διακοπεί:

«Όπως είναι γνωστό ο ΔΣΑ έχει αναπτύξει, με δικές του δαπάνες, εφαρμογές διαλειτουργικότητας με το Ολοκληρωμένο Συστήμα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων (ΟΣΔΔΥ ΠΠ), με αντικείμενο την Δημοσίευση Αποφάσεων Δικαστηρίων και την προσωποποιημένη ενημέρωση των δικηγόρων, τη δημοσίευση των πινακίων καθώς και την Παρακολούθηση Ροής Μήνυσης.

Προκειμένου να παράσχουν επικαιροποιημένη ενημέρωση στους συναδέλφους, οι ως άνω εφαρμογές, που λειτουργούν στην ιστοσελίδα του ΙΣΟΚΡΑΤΗ, πρέπει να τροφοδοτούνται με τα αναγκαία δεδομένα από το ΟΣΔΔΥ ΠΠ (solon.gov.gr). Κατά το στάδιο πιλοτικής εφαρμογής του ΟΣΔΔΥ ΠΠ (μέχρι και την 12/07/2019) οι ανωτέρω υπηρεσίες παρέχονταν χωρίς προβλήματα.

Δυστυχώς, μετά το πέρας της πιλοτικής λειτουργίας του έργου, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις εκ μέρους μας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) του ΟΣΔΔΥ ΠΠ για την συνέχιση παροχής των ως άνω υπηρεσιών κατά το στάδιο της παραγωγικής του λειτουργίας, δεν έχει εισέτι ληφθεί σχετική απόφαση αρμοδίως από την ΟΔΕ και για τον λόγο αυτόν έχει διακοπεί η ενημέρωση των σχετικών εφαρμογών στην ιστοσελίδα του ΙΣΟΚΡΑΤΗ.

Ο ΔΣΑ απευθύνει ύστατη έκκληση για την επίσπευση λήψης της σχετικής απόφασης, καθώς οι ως άνω υπηρεσίες είναι ζωτικής σημασίας για τους μαχόμενους δικηγόρους και διευκολύνουν σημαντικά την επαγγελματική τους καθημερινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι προς διευκόλυνση των συναδέλφων, ο ΔΣΑ έχει ενισχύσει τις υπηρεσίες της Εισαγγελίας με δικό του προσωπικό στην παρακολούθηση πορείας μηνύσεων και έχει εγκαταστήσει τέσσερις Η/Υ στο κτίριο 12 του Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου οι δικηγόροι να ενημερώνονται σχετικά με την πορεία των ποινικών δικογραφιών».

Λύθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως το πρόβλημα λύθηκε με την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Οπως σημειώνει μάλιστα ο ΔΣΑ σε νεότερη ανακοίνωση:

“Έπειτα από παρέμβαση του ΔΣΑ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με αίτημα τη συνέχιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων (ΟΣΔΔΥ ΠΠ) και των εφαρμογών του ΙΣΟΚΡΑΤΗ για την Δημοσίευση Αποφάσεων Δικαστηρίων και την προσωποποιημένη ενημέρωση των δικηγόρων καθώς τη δημοσίευση των πινακίων, ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) του ΟΣΔΔΥ ΠΠ αποφάσισε τη συνέχιση της χορήγησης των σχετικών δεδομένων, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία των ως άνω εφαρμογών, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για τους μαχόμενους δικηγόρους και διευκολύνουν σημαντικά την επαγγελματική τους καθημερινότητα.

Τα δεδομένα θα παρέχονται σε ανωνυμοποιημένη μορφή προς το σκοπό προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Αναμένεται η άμεση αποκατάσταση (και) της διαλειτουργικότητας του ΟΣΔΔΥ ΠΠ με την παρακολούθηση της ροής μήνυσης, που αποτελεί ειδική εφαρμογή του ΙΣΟΚΡΑΤΗ”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ