Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Οι δικηγόροι πάνε (με περίπτερο) στην…  Έκθεση Θεσσαλονίκης!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι δικηγόροι πάνε (με περίπτερο) στην…  Έκθεση Θεσσαλονίκης!

Για  πρώτη φορά στην ιστορία του ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με στόχο να αναδειχθεί  ο ρόλος του δικηγόρου στην παραγωγική διαδικασία.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε αντίθεση με την παραδοσιακή αντίληψη, «η  σύγχρονη  θέλει τον δικηγόρο συμπαραστάτη του επιχειρηματία σε κάθε του βήμα, κατ’ εφαρμογή του ρητού «το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν». Ένα σημαντικό εργαλείο, η αξία του οποίου συχνά υποβαθμίζεται, ειδικά στην αγορά της χώρας μας, είναι η έγκυρη και έγκαιρη νομική συμβουλή.

Η σημασία της υπεύθυνης νομικής συμβουλής αναδείχθηκε πρόσφατα, ειδικά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μακεδονίας, με αφορμή τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και την τυχόν επίδρασή της στα δικαιώματα επί εμπορικών σημάτων και άλλων διακριτικών γνωρισμάτων (π.χ. επωνυμιών επιχειρήσεων), που περιλαμβάνουν το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγά του. Αντίστοιχα, σε κάθε επιχειρηματική κίνηση ελλοχεύουν κίνδυνοι, οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν σε μη επιθυμητά αποτελέσματα, εάν δεν υπάρχει η κατάλληλη νομική υποστήριξη.

Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι ο επιχειρηματίας που «επενδύει» σε μία υπεύθυνη νομική συμβουλή όχι μόνο διασφαλίζει τα συμφέροντά του, αλλά μακροπρόθεσμα απολαμβάνει πολλαπλά οφέλη, εξοικονομώντας κεφάλαια και ενέργεια για την επιχείρησή του. Η Δ.Ε.Θ. είναι ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα είναι παρών 7 – 15 Σεπτεμβρίου, στο Περίπτερο 15 stand 19, παρέχοντας ενημέρωση για επίκαιρα ζητήματα όπως: νέος Κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, κτηματολόγιο, συμβάσεις, εμπορικά σήματα, διαχείριση ιδιωτικού χρέους, διαμεσολάβηση, διαιτησία, νομική βοήθεια κλπ.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά σημαντικά εκθέματα από το αρχείο των Δικαστηρίων, όπως τα πρακτικά ιστορικών δικών που έλαβαν χώρα στην πόλη μας.».

.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ