Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Νίκου Μπελαβίλα με τη διοίκηση του Δ.Σ.Π.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Νίκου Μπελαβίλα με τη διοίκηση του Δ.Σ.Π.

Τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά επισκέφθηκε χθες Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας, επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς για Όλους» συνοδευόμενος από τις δικηγόρους και δημοτικές συμβούλους Πειραιά Μαρία Σταθάκη και Βάνα Μελά και τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Γκερλέ.

Τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Π. Γιώργος Σταματογιάννης, οι Αντιπρόεδροι Παναγιώτης Πετρόπουλος και Γιώργος Καραμιζάρης, ο Γεν. Γραμματέας Χρήστος Πλ. Ηλιάδης, το μέλος Δ.Σ. Γιάννης Καρδαράς και το πρώην μέλος Δ.Σ.  Παναγιώτης Δέγλερης.

Στην πολύωρη και γόνιμη συνάντηση οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν και ταλανίζουν την πόλη.

Μεταστέγαση των Δικαστηρίων στην πρώην Ράλλειο Σχολή

Ειδικότερα ο Πρόεδρος του Συλλόγου εξέφρασε την αταλάντευτη και ομόφωνη θέση του Δ.Σ.Π. για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων στην πρώην Ράλλειο Σχολή και την πεποίθηση ότι μπορούν να ξεπεραστούν τα αναφυόμενα ζητήματα, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη της λειτουργικής ενότητας όλων των Δικαστηρίων (πολιτικών και διοικητικών) τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.

Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη της ισομερούς κατανομής των πόρων που θα διατεθούν στην πόλη από την Περιφέρεια μέσω της Ο.Χ.Ε., ενώ η αναπτυξιακή προοπτική του λιμανιού (προβλήτας, κρουαζιερόπλοια) πρέπει να γίνει αφού προηγηθούν περιβαλλοντικές, πολεοδομικές και οικονομικές επιπτώσεις στην πόλη που θα καταδεικνύουν το θετικό πρόσημο για τις συγκεκριμένες ενέργειες.

Ο κ. Μπελαβίλας δήλωσε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα την αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην Ραλλείου ως Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά και κατέθεσε την πολύχρονη και επιστημονική του ενασχόληση με τα καίρια ζητήματα της πόλης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ