Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

«Έθαψε» όλους τους συγγενείς της για να παίρνει χρήματα για την κηδεία τους!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Έθαψε» όλους τους συγγενείς της για να παίρνει χρήματα για την κηδεία τους!

Εκμεταλλευόμενη την αλληλεγγύη και τη βοήθεια που αυθόρμητα συνήθως προσφέρεται σε όσους χάνουν δικούς τους ανθρώπους, ιδιαίτερα  μάλιστα όταν ο θάνατός τους είναι ξαφνικός και αναπάντεχος,  η  39χρονη από το Ηράκλειο της Κρήτης  είχε καταφέρει να οργανώσει μία αριστοτεχνικά σχεδιασμένη απάτη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Θύματα» επιχειρηματίες και έμποροι

Η 39χρονη φέρεται πως τηλεφωνούσε σε γνωστούς επιχειρηματίες,  εμπόρους,  ξενοδόχους, φαρμακοποιούς, αντιπροσώπους αυτοκινήτων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και τους συστηνόταν ως σύζυγος ή κόρη άλλου επαγγελματία της πόλης με την ίδια δραστηριότητα.  Τους έλεγε μάλιστα ότι πριν από λίγες ώρες εξέπνευσε, στο νοσοκομείο γειτονικής πόλης όπου δήθεν βρισκόταν, στενό συγγενικό της πρόσωπο και για αυτό χρειαζόταν επειγόντως χρήματα για τα έξοδα μεταφοράς και κηδείας.

Για να γίνει ακόμη πιο πιστευτή, η 39χρονη έλεγε πως επειδή δεν βρίσκεται στο νοσοκομείο, θα στείλει κάποιο δικό της άτομο για να παραλάβει τα χρήματα.

Στις περιπτώσεις που από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής της, προθυμοποιούνταν να κάνουν κατάθεση σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό, η 39χρονη  τους απαντούσε ότι αυτό ήταν αδύνατο είτε λόγω χρεών προς το δημόσιο, είτε γιατί είχε συμφωνήσει να της κάνουν καλύτερη τιμή στο γραφείο τελετών αν πλήρωνε με μετρητά!

Το «κόλπο» με τους οδηγούς ταξί

Σύμφωνα με το inkomoitni, η 39χρονη έβρισκε έναν οδηγό ταξί και του έλεγε ακριβώς την ίδια ιστορία, ζητώντας του να παραλάβει τα χρήματα και να τα στείλει μέσω τηλεφωνικής επιταγής σε άτομο στην Αθήνα, αφού πρώτα κρατήσει για τις υπηρεσίες του μικρό μέρος από τα χρήματα.

Αυτό ακριβώς γινόταν και τα χρήματα παραλαμβάνονταν , σε συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής από έναν 65χρονο που φέρεται ως ο στενότερος συνεργάτης της.  Κάποιες φορές δε για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εντοπισμού τους,  χρησιμοποιούσαν ενδιάμεσα ακόμη έναν οδηγό ταξί.

Στη συνέχεια, ο 65χρονος συσκεύαζε τα χρήματα σε δέματα και τα έστελνε με μεταφορικές εταιρείες στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου με τη βοήθεια πάλι οδηγού ταξί παραδίδονταν σε άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο του κυκλώματος και από εκεί κατέληγαν στα χέρια της 39χρονης.

Η σπείρα στην οποία αρχηγικό ρόλο, κατηγορείται  ότι είχε η 39χρονη, φέρεται να αποτελείται από 11 ακόμη άτομα που συνελήφθησαν μαζί της.

Κέρδη 72.000 ευρώ μέσα σε τρία χρόνια

Η δράση τους εκτεινόταν σε όλη τη χώρα καθώς φαίνεται πως τουλάχιστον 40 άτομα έπεσαν «θύματα» της απάτης, από τις αρχές του 2016 μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα τα μέλη της  συμμορίας να αποκομίσουν γύρω στα 72.000 ευρώ. Άλλες 232 περιπτώσεις που είχε …βάλει στο μάτι η σπείρα,  για να  εισπράξει  περίπου 270.000 ευρώ, ευτυχώς παρέμειναν …απόπειρες απάτης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην  Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος και τυχόν εμπλοκή σε αυτό και άλλων ατόμων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ