Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Έκαναν σκουπίδια την ανθρωπιστική βοήθεια για το Μάτι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έκαναν σκουπίδια την ανθρωπιστική βοήθεια για το Μάτι

Οι περιπέτειες για τον Δήμαρχο Μαραθώνος Ηλία Ψινάκη συνεχίζονται!  Και αυτό διότι είναι για μία ακόμα φορά αρνητικός πρωταγωνιστής ακόμη και στην προσπάθεια ενίσχυσης των οικογενειών που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με καταγγελίες (πέραν όλων των υπολοίπων καταγγελιών οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της εισαγγελικής Έρευνας) των πυρόπληκτων περί κακοδιαχείρησης της ανθρωπιστικής βοήθειας που εστάλη από κάθε γωνιά της Ελλάδας και οι οποίες μάλιστα οδήγησαν στην παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου.

Στο Κέντρο Υποστήριξης Πυρόπληκτων η κατάσταση είναι απελπιστική

Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο αυτό, ο εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Το σκηνικό στο Κέντρο Υποστήριξης Πυρόπληκτων στη Νέα Μάκρη όπου φιλοξενούταν η ανθρωπιστική βοήθεια που εστάλη προκειμένου να διανεμηθεί στους πυρόπληκτους, μοιάζει θλιβερό. Οι φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα το dimotisnews.gr είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί.

Ανοιγμένες κούτες με είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, έπιπλα και στρώματα παραμένουν εκτεθειμένα στους εξωτερικούς χώρους του Κέντρου μαρτυρώντας την εγκατάλειψη ενός τόσο σημαντικού έργου. Οι χώροι κατά τα φαινόμενα δε φυλάσσονται, ενώ τα εμφιαλωμένα νερά διατρέχουν τον κίνδυνο να καταστούν ακατάλληλα προς κατανάλωση λόγω της έκθεσής τους στον ήλιο.

Οι φωτογραφίες είναι από το dimotisnews.gr

Από την πλευρά του ο τοπικός σύμβουλος του δήμου Μαραθώνα και γενικός συντονιστής δομών του δήμου κ. Γιώργος Λέπουρης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη υποστήριξε ότι τα στρώματα προέρχονται από ξενοδοχείο που σταμάτησε τη λειτουργία του ενώ τα ρούχα που βρίσκονται στο σημείο είναι για ανακύκλωση. Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τα εμφιαλωμένα νερά τα οποία ενδεχομένως να είναι ακατάλληλα για κατανάλωση, υποστήριξε ότι έμειναν σε εξωτερικό χώρο διότι την Κυριακή δεν υπήρχαν εθελοντές του στρατού για να τα μεταφέρουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ