Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Έκλεισαν» βιομηχανία παραγωγής… πλαστών δολαρίων! (ΦΩΤΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Έκλεισαν» βιομηχανία παραγωγής… πλαστών δολαρίων! (ΦΩΤΟ)

Τη δόξα των συμμοριών στο Περού, την νούμερο ένα χώρα του κόσμου στην παραγωγή πλαστών δολαρίων φαίνεται πως ζήλεψαν επτά Έλληνες ηλικίας από 40 έως 64 ετών που δημιούργησαν τη δική τους… βιοτεχνία παραγωγής πλαστών Αμερικανικών δολαρίων σε αποθήκη του δήμου Ευόσμου- Κορδελιού, όπου διέθεταν υπερσύγχρονο σύστημα παραγωγής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Τα μέλη του κυκλώματος σκόπευαν να διοχετεύσουν στην ελληνική και ξένη αγορά χιλιάδες πλαστά δολάρια συνολικής αξίας 200.000. Η ποιότητα μάλιστα των χαρτονομισμάτων που παρασκεύαζαν χαρακτηρίζεται από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας που τους συνέλαβαν ως «υψηλή».

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνες αστυνομικών του τμήματος Παιονίας Κιλκίς. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, από την έρευνα προέκυψε ότι κατά τους τελευταίους μήνες -και τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι- η εγκληματική οργάνωση διακίνησε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, ονομαστικής αξίας 10.000 δολαρίων, στους νομούς Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, ενώ φαίνεται ότι σχεδίαζε να επεκτείνει τη δράση της και εκτός ελληνικών συνόρων, διοχετεύοντας πλαστά δολάρια στη Βουλγαρία, τις ΗΠΑ και την Κύπρο. Προκειμένου να καταλήξουν στην αγορά τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, μέλη του κυκλώματος αναλάμβαναν να βρουν αγοραστές, στους οποίους τα πουλούσαν στο 25% της ονομαστικής τους αξίας.

Σύμφωνα με τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγο Μιλτιάδη Πουρσανίδη, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας τυπογράφος, ενώ άλλος κατηγορούμενος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Το κύκλωμα μάλιστα, είχε εγκαταστήσει στην αποθήκη του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, το οποίο διέθετε έξι εκτυπωτικά μηχανήματα, μεταλλική μήτρα και μεταλλικές πλάκες με ανάγλυφες παραστάσεις, μηχανήματα συμπίεσης, μεταξοτυπίας και εμποτισμού χρώματος, συσκευές ελέγχου γνησιότητας και καταμέτρησης χαρτονομισμάτων, όπως επίσης διάφορα άλλα εργαλεία και σύνεργα.

«Η πληρότητα του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων του εργαστηρίου αναδεικνύει την επαγγελματικού τύπου λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης και την εξειδίκευση των μελών στο πεδίο της κατάρτισης πλαστών χαρτονομισμάτων» είπε ο αστυνόμος Πέτρος Τάνος, επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ