Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ένα αγριογούρουνο και το Facebook «πρόδωσαν» τους δολοφόνους του Σταματιάδη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένα αγριογούρουνο και το Facebook «πρόδωσαν» τους δολοφόνους του Σταματιάδη

Οι κηλίδες αίματος ενός αγριογούρουνου, δυο κάλυκες από ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, αλλά και μια σχετική αναφορά στο Facebook, οδήγησαν τους αστυνομικούς των τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Ληστειών στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη μέσα στην βίλα του στην Κάτω Κηφισιά, τον Απρίλιο του 2018.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση η οποία έγινε από τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχο Γεώργιο Κανέλλο, έπειτα από την εξάρθρωση μιας σπείρας Αλβανών ληστών στην Αττική, συνελήφθη στις Βρυξέλλες ένας συνεργός τους ο οποίος αποδείχθηκε ότι εμπλέκεται στην δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία, μαζί με άλλα δυο άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί αλλά διαφεύγουν την σύλληψη.

Πώς όμως έφθασε η Ασφάλεια Αττικής στην εξιχνίαση του εγκλήματος που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο; Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα μήνα πριν από την δολοφονία του Σταματιάδη, οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει ένα κλεμμένο τζιπ που είχε χρησιμοποιηθεί σε απόπειρα ανατίναξης ενός ΑΤΜ στο Πικέρμι. Κατά την εξερεύνηση του αυτοκινήτου, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν κηλίδες αίματος, αλλά και δυο κάλυκες διαμετρήματος 9 χιλιοστών που ήταν σφηνωμένοι στο “αυλάκι” όπου στηρίζονται οι υαλοκαθαριστήρες του παρμπρίζ.

Οι ερευνητές στα εργαστήρια διαπίστωσαν με έκπληξη ότι οι κηλίδες αίματος στο εσωτερικό του τζιπ προέρχονταν από αγριογούρουνο. Οι δυο κάλυκες είχαν δοθεί τότε για βαλλιστική εξέταση, αλλά είχε διαπιστωθεί πως το όπλο δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες. Όμως, τα δεδομένα άλλαξαν μετά την δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία, η οποία είχε γίνει μπροστά στα μάτια της συζύγου του και του γιου τους. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σπίτι του άτυχου Αλέξανδρου Σταματιάδη, προέρχονταν από το ίδιο όπλο με αυτούς που είχαν βρεθεί ένα μήνα πριν στο κλεμμένο τζιπ!

Μετά από αυτά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να ερευνούν έναν κύκλο περίπου 100 υπόπτων και για το λόγο αυτό παρακολουθούσαν διακριτικά ακόμα και τα προφίλ τους στο Facebook. Έτσι, το περασμένο καλοκαίρι εντόπισαν μια ανοιχτή συζήτηση που είχε ένας από τους παρακολουθούμενους με διαδικτυακούς φίλους του, στην οποία κόμπαζε ότι είχε σκοτώσει με πιστόλι ένα αγριογούρουνο στην Τρίπολη!

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν άμεσα ότι στην συγκεκριμένη περιοχή είχε γίνει μια σειρά ληστειών και μάλιστα οι δράστες επέβαιναν στο κλεμμένο τζιπ. “Ξεψαχνίζοντας” τις επαφές του υπόπτου, κατάφεραν να ξεκλειδώσουν το γρίφο και να φτάσουν στα ίχνη των τριών από τους τέσσερις δολοφόνους του άτυχου επιχειρηματία.       Ο ένας Αλβανός συνελήφθη στις Βρυξέλλες, όπου είχε καταφύγει για να κρυφτεί μετά την δολοφονία χρησιμοποιώντας μάλιστα πλαστή ελληνική ταυτότητα, ενώ ένας από τους συνεργούς του που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται έχει καταφύγει σε άλλη χώρα της βόρειας Ευρώπης και ο τρίτος της ομάδας έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ