Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Έντεκα χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη ηλικιωμένου που είχε πεθάνει

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έντεκα χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη ηλικιωμένου που είχε πεθάνει

Στα «μαλακά» έπεσε άνδρας, ο οποίος καταδίκασε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, με την κατηγορία ότι εδώ και 11 χρόνια λάμβανε τη σύνταξη ηλικιωμένου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας έκρινε ένοχο των κατηγορούμενο για το αδίκημα της απάτης, καθώς εμφανίζεται να έλαβε παράνομα το συνολικό ποσό των 53.000 ευρώ, ωστόσο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ποινή του. Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, η ποινή που επιβλήθηκε, είναι εξαγοράσιμη, ενώ δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

Από τη διαδικασία προέκυψε πως ο άνδρας, κάτοικος Καλαμάτας, έχει ξεκινήσει να επιστρέφει τα χρήματα στο Δημόσιο, υποστηρίζοντας πως ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει καταβάλει το ποσό των 9.619 ευρώ. Μάλιστα, όπως κατέθεσε ο αδελφός του, ο ίδιος διαθέτει ακίνητη περιουσία που φτάνει τα 200.000 ευρώ.

Πνιγόταν στα χρέη

Απολογούμενος, ο άνδρας υποστήριξε ότι πνιγόταν στα χρέη και η τράπεζα δεν του έδινε δάνειο, ενώ σύμφωνα με την υπεράσπιση, έχει προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του, βάζοντας ακόμη και σε υποθήκη δύο ακίνητά του αξίας 112.000 ευρώ. Κατά το κατηγορητήριο, ο 53χρονος δεν δήλωσε το θάνατο του ηλικιωμένου που φρόντιζε, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 27 Νοεμβρίου του 2006. Αποτέλεσμα ήταν η σύνταξης του να καταβάλλεται κανονικά σε τραπεζικό λογαριασμό που οι δύο άνδρες διατηρούσαν από κοινού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ