Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Έσκαψαν σήραγγα 30 μέτρων για να βρούνε… αρχαία! (ΦΩΤΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έσκαψαν σήραγγα 30 μέτρων για να βρούνε… αρχαία! (ΦΩΤΟ)

Θα μπορούσε να είναι σκηνή από ταινία δράσης και περιπέτειας στο Hollywood. Κι όμως το παρακάτω περιστατικό είναι άκρως αληθινό και… ελληνικό και συνέβη στις Σέρρες!

Οκτώ άτομα από την περιοχή της Ευκαρπίας συνελήφθησαν ύστερα από έρευνα για παράνομη ανασκαφή! Όπως έγινε γνωστό οι οχτώ άνδρες, όλοι Έλληνες και μη κάτοικοι της περιοχής, όπως πληροφορείται η «δημοκρατία», ηλικίας από 31 έως 61 ετών, είχαν διανοίξει υπόγεια σήραγγα βάθους 30 μέτρων κάτω από τα θεμέλια της Ιεράς Μονής Ταξιάρχη Μιχαήλ σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος, για την αναζήτηση αρχαίων αντικειμένων.

Έπειτα από καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία, συνελήφθησαν ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στον χώρο της παράνομης ανασκαφής εντοπίσθηκαν μέσα και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μία ηλεκτρογεννήτρια, 3 αντισφυξιογόνες μάσκες, 11 ηλεκτρικά και άλλα εργαλεία (φτυάρια, τρυπάνια κ.α.), 2 φορητές συσκευές ενδοεπικοινωνίας και διάφορα άλλα αντικείμενα όπως γάντια εργασίας, φακοί, μετροταινία κ.α.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 2 οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Σύμφωνα με την αστυνομία, κρατούνται προσωρινά και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν αύριο Πέμπτη στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ