Τρίτη 16 Απριλίου 2024

“Ακέφαλο” το ευρωπαϊκό καρτέλ της κοκαΐνης μετά τη δολοφονία Βανσέρι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Ακέφαλο” το ευρωπαϊκό καρτέλ της κοκαΐνης μετά τη δολοφονία Βανσέρι

“Ακέφαλο” έχει μείνει το ευρωπαϊκό καρτέλ της κοκαΐνης μετά την δολοφονία του Λουίτζι Βανσέρι, του Ιταλοβέλγου “Εσκομπάρ” που είχε πέσει νεκρός στο Νέο Κόσμο και η δολοφονία του εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Αν και θεωρούνταν το μεγαλύτερο “κεφάλι” στην διακίνηση κοκαΐνης στην γηραιά ήπειρο, δεν έπιανε ποτέ ναρκωτικά στα χέρια του παρά μόνο τον… πακτωλό χρημάτων που του απέφεραν οι καραβιές τις οποίες κανόνιζε από τη Λατινική Αμερική! Το οξύμωρο είναι πως ο αδελφός του είναι… αστυνομικός στο Βέλγιο, αλλά δεν είχαν σχέσεις.

Ο Βανσέρι σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Espresso” κατοικούσε σε υπερπολυτελή βίλα στην Ίμπιζα της Ισπανίας, κοντά στους χώρους «υποδοχής» της κόκας, την οποία “έσπρωχνε” μέσω της ομάδας του στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η δολοφονία του το 2017 στο Νέο Κόσμο από δυο Αλβανούς, τον “Τόνι” και το “Βίνι”, φέρεται να διατάχθηκε Κολομβιανός εκ των κορυφαίων “βαρόνων”, τον οποίο «έριξε» στη μοιρασιά των κερδών.

Οι δυο εκτελεστές φέρονται να ελέγχονται από άλλο Αλβανό, ο οποίος παίζει πια σημαντικό ρόλο στις επαφές με το καρτέλ στην Λατινική Αμερική και συνελήφθη από το τμήμα Ανθρωποκτονιών ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Βανσέρι, την ώρα που περνούσε το Τελωνείο στην Κακαβιά με σκοπό να έλθει στην Αθήνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς, σκόπευε να γλεντήσει στα μπουζούκια, καθώς θεωρείται διάσημος bon viveur στην Αλβανία, ενώ ο πατέρας του είναι ιδιοκτήτης ενός από τα πιο γνωστά νυχτερινά κλαμπ των Τιράνων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ