Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Αλβανοί εκτελεστές οι δολοφόνοι του “βαρόνου” Λουίντζι Βανσέρι στο Νέο Κόσμο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλβανοί εκτελεστές οι δολοφόνοι του “βαρόνου” Λουίντζι Βανσέρι στο Νέο Κόσμο

Ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στην γηραιά ήπειρο ήταν ο ιταλικής καταγωγής Βέλγος υπήκοος Λουίντζι Βανσέρι, που είχε βρεθεί δολοφονημένος στο Νέο Κόσμο το καλοκαίρι του 2017. Ο 56χρονος “Εσκομπάρ της Ευρώπης”, όπως τον αποκαλούσαν, ήταν καταζητούμενος στο Βέλγιο την Ελβετία και την Ισπανία για μεταφορές μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική. Γι’ αυτό, άλλαζε συνεχώς ταυτότητες και κυκλοφορούσε μεταμφιεσμένος.

Όμως, δεν μπόρεσε να ξεφύγει από έναν από τους μεγαλύτερους ναρκεμπόρους της Λατινικής Αμερικής, με τον οποίο είχε θανάσιμη κόντρα.

Το ραντεβού του θανάτου

Έπειτα από δυο χρόνια, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, απλώνοντας το πεδίο των ερευνών μέχρι την Κολομβία όπου τους οδήγησαν οι αγεφύρωτες διαφορές του Ιταλοβέλγου με έναν Κολομβιανό “βαρόνο” της κοκαΐνης. Ως δράστες της δολοφονίας ταυτοποιήθηκαν δυο Αλβανοί εκτελεστές, ενώ το ραντεβού θανάτου έστησε ένας συμπατριώτης τους που συνελήφθη τις προηγούμενες ημέρες στην Κακαβιά, ενώ προσπαθούσε να περάσει στην πατρίδα του.

 Η απαγωγή ήταν η αρχή

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Espresso” όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν ο Βανσέρι “έριξε” τον Κολομβιανό στα έσοδα από τα φορτία κοκαΐνης, με αποτέλεσμα εκείνος να απαγάγει το “δεξί χέρι” του Ιταλοβέλγου στην εγκληματική οργάνωση που είχε δημιουργήσει και να τον κρατά όμηρο. Έπειτα από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, οι δυο άνδρες φάνηκε να τα βρίσκουν καθώς ο Βανσέρι συμφώνησε να επιστρέψει τα χρήματα που χρωστούσε. Το ραντεβού για την παράδοση κλείστηκε στη Σαραγόσα της Ισπανίας, όπου ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια ο 56χρονος.

Το τι συνέβη στο συγκεκριμένο ραντεβού, παραμένει άγνωστο… Όμως, ακολούθησε νέα επαφή για να τα βρουν οι δυο πλευρές και κλείστηκε ραντεβού στην Αθήνα, όπου ο 56χρονος θα συναντούσε έναν Αλβανό έμπιστο του Κολομβιανού “βαρόνου” με το μικρό όνομα «Μέτα».

Τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ

Μόλις ο Βανσέρι έφθασε ως τουρίστας στην Ελλάδα, τηλεφώνησε στον «Μέτα» ο οποίος του είπε να συναντήσει στις 10 Ιουνίου 2017 στο Νέο Κόσμο δυο ομοεθνείς του με τα προσωνύμια «Τόνι» και «Βίνι», στους οποίους θα παρέδιδε το χρηματικό ποσό που χρωστούσε στον “βαρόνο” από την Κολομβία. Όμως, στον τόπο της συνάντησης είχε στηθεί σκηνικό εκτέλεσης και οι δυο Αλβανοί πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον Ιταλοβέλγο στο πίσω μέρος του κεφαλιού με ένα 32αρι περίστροφο!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ