Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Αλβανός βαρυποινίτης απαντά στον Κλοντιάν: «Μας κάνει ρεζίλι»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλβανός βαρυποινίτης απαντά στον Κλοντιάν: «Μας κάνει ρεζίλι»

Επίθεση μέσα από τις φυλακές στον φερόμενο ως επικεφαλής της αποκαλούμενης μαφίας του Κορυδαλλού, με αφορμή την συνέντευξή του σε Μέσο ενημέρωσης της πατρίδας του. κάνει ένας γνωστός ισοβίτης συμπατριώτης του. «Μας κάνει ρεζίλι μ αυτά που λέει και με αυτά που κάνει», απαντά, εξαπολύοντας επίθεση σε βάρος του.

Πρόκειται για τον τρις ισοβίτη Φάμπιο Μπρούνο με καταγωγή από την Αλβανία, ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα των ελληνικών φυλακών, ο οποίος ήταν μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στο περίφημο γλέντι σε κελί του Κορυδαλλού, εικόνες από το οποίο πλημμύρισαν το διαδίκτυο πριν από δυο μήνες. Ο Φάμπιο, ο οποίος επέλεξε να μιλήσει επωνύμως στην τηλεόραση του Ant1, παραδέχεται πως βρισκόταν εκεί, εκείνο το βράδυ αλλά όπως λέει πλήρωσε για αυτό:

«Ούτε σουίτα ήταν αυτό, εγώ ανέλαβα την ευθύνη, πέρασα πειθαρχικό και είμαι εντάξει. Έκανα κάτι , το πλήρωσα. Και δεν μπορώ εγώ να βγω στα κανάλια να πω «όχι να τιμωρηθεί και το υπουργείο μου έκανε αυτό, μου έκανε αυτό». Όχι, έκανα κάτι, το πλήρωσα. Κι αυτός ο κύριος, όταν κάνει κάτι να αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Επίθεση στον Κλοντιάν  

Η τελευταία αποστροφή έχει ξεκάθαρη στόχευση τον φερόμενο ως επικεφαλής της μαφίας του Κορυδαλλού, ο οποίος πριν από λίγες μέρες μίλησε σε μέσο ενημέρωσης της πατρίδας τους στρεφόμενος κατά της Δικαιοσύνης και δηλώνοντας αθώος.

«…Σας καλώ να έρθετε να δείτε από κοντά πως σκοτώνει η Ελληνική Δικαιοσύνη τους Αλβανούς. Αυτό δεν είναι μόνο δικό μου πρόβλημα αλλά όλων των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα. Σας παρακαλώ βοηθήστε με».

«Ρεζίλι»

Όπως λέει ο Φάμπιο ο οποίος βρίσκεται 9 χρόνια στις ελληνικές φυλακές , ζήτησε να μιλήσει επωνύμως , γιατί θέλει να απαντήσει στον συμπατριώτη του και σε όσα είπε στην Αλβανική τηλεόραση. Μάλιστα υποστηρίζει πως η στάση του, όσα λέει και όσα κάνει, δημιουργούν πρόβλημα σε όλους τους κρατούμενους- προφανώς- και στους συμπατριώτες τους.

«…Είδα στα Αλβανικά κανάλια βγήκε ένα βίντεο και βλέπω πως τον αντιμετωπίζει η υπηρεσία πολύ άσχημα. Αυτό δεν είναι αλήθεια… Είναι όλα ψέματα, δεν συμβαίνει αυτό. Αλλά αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ούτε μπέσα ούτε θρησκεία… ας έκανε όλους ρεζίλι. Δηλαδή έχει γίνει ένα κλίμα σε όλες τις φυλακές , όπου πάνε οι άνθρωποί οι δικοί του  δεν ξέρουν που να τους κρύψουν. Γιατί με αυτά που λέει αυτός και με αυτά κάνει αυτός,  νομίζουν ότι κάθε μέρα θα γίνει σκοτωμός στις φυλακές… Όχι ψέματα, δεν μας πατάει κανένας τα δικαιώματα και επίσης μας βοηθάνε».

«Μηδέν»

Ο Φάμπιο ο οποίος κατηγορήθηκε και για το αποκαλούμενο σχέδιο Γοργοπόταμος και την απόδραση μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που αποτράπηκε στέλνει μήνυμα στον συμπατριώτη του:

“Αυτός σκότωσε το φίλο του και κρυμμένος πίσω από αυτά έλεγε ότι δεν ήξερε τίποτα. Δυστυχώς δεν είναι αλήθεια αυτό. Για μένα αυτός είναι ένα μηδέν και θα παραμείνει ένα μηδέν. Αν ο συγκεκριμένος κάνει κάτι πράγματα και κρύβετε κάπου, τι του φταίμε εμείς οι άλλοι;  Βρέ άνθρωπε κάτσε εκεί που είσαι, μην κάνεις άλλους εχθρούς γιατί αυτό το κλίμα μας πιάνει όλους». 

Εκτενή αποσπάσματα από όσα είπε ο Φάμπιο, έχουν ως εξής:

«Έχει δημιουργήσει ένα κλίμα και μας δημιουργεί προβλήματα… Είδα στα Αλβανικά κανάλια βγήκε ένα βίντεο και βλέπω πως τον αντιμετωπίζει η υπηρεσία πολύ άσχημα. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Εγώ ήμουν παρών πριν ένα μήνα που ήταν ο κύριος, δεν συνέβαινε. Είναι όλα ψέματα, δεν συμβαίνει αυτό. Αλλά αυτός ο άνθρωπος δεν εχει ούτε μπέσα ούτε θρησκεία…

Αυτός σκότωσε το φίλο του και κρυμμένος πίσω από αυτά έλεγε ότι δεν ήξερε τίποτα. Δυστυχώς δεν είναι αλήθεια αυτό. Για μένα αυτός είναι ένα μηδέν και θα παραμείνει ένα μηδέν… Μας έκανε όλους ρεζίλι. Δηλαδή έχει γίνει ένα κλίμα σε όλες τις φυλακές , όπου πάνε οι άνθρωποί οι δικοί του  δεν ξέρουν που να τους κρύψουν. Γιατί με αυτά που λέει αυτός και με αυτά κάνει αυτός,  νομίζουν ότι κάθε μέρα θα γίνει σκοτωμός στις φυλακές… Όχι ψέματα, δεν μας πατάει κανένας τα δικαιώματα και επίσης μας βοηθάνε… Αν ο συγκεκριμένος κάνει κάτι πράγματα και κρύβετε κάπου, τι του φταίμε εμείς οι άλλοι;  

 Ήταν κρυμμένος σε μια τρύπα, βρήκε δυο φουκαράδες και τους έβαλε μπροστά να κάνουν αυτό. Αυτό δεν είναι σωστό… Να κάτσει καλά και να βγάλει τη φυλακή του. Γιατί έτσι όπως τα έχει κάνει τα πράγματα δεν ξέρω που θα κρυφτεί… Βγήκε για να κερδίσει τις εντυπώσεις. Για να λέει ότι κάποιος είναι. Αλλά αυτός παραμένει μηδέν. Δεν ήταν ποτέ κανείς… Βρε άνθρωπε κάτσε εκεί που είσαι, μην κάνεις άλλους εχθρούς γιατί αυτό το κλίμα μας πιάνει όλους.  

Σεβόμαστε. Ότι κάνουμε αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αυτός ο άνθρωπος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για ένα κινητό. Δηλαδή είπε στα Αλβανικά κανάλια όταν πήγαν και του πήραν το κινητό ότι «έχουν κι άλλοι κινητό» . Δηλαδή αν σε πιάσουν με κάτι πάνω σου θα στο πάρουν. Είμαι εγώ σαν Φάμπιο μου έχουν έρθει πεντακόσιες φορές για έρευνα. Όσες φορές μου έχουν βρει κάτι παράνομο έχω περάσει πειθαρχικό, έχω αναλάβει την ευθύνη.  

…Ούτε σουίτα ήταν αυτό, εγώ ανέλαβα την ευθύνη, πέρασα πειθαρχικό και είμαι εντάξει. Έκανα κάτι , το πλήρωσα. Και δεν μπορώ εγώ να βγω στα κανάλια να πω «όχι να τιμωρηθεί και το υπουργείο μου έκανε αυτό, μου έκανε αυτό». Όχι, έκανα κάτι, το πλήρωσα. Κι αυτός ο κύριος, όταν κάνει κάτι να αναλαμβάνει τις ευθύνες του».  

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ