Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αλλοδαποί απήγαγαν συμπατριώτη τους στη Λέσβο και ζητούσαν λύτρα 2.500 ευρώ – Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλλοδαποί απήγαγαν συμπατριώτη τους στη Λέσβο και ζητούσαν λύτρα 2.500 ευρώ – Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση αρπαγής 44χρονου αλλοδαπού στη Λέσβο και συνελήφθησαν πέντε ομοεθνείς του. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κακούργημα, ενώ αναζητείται άλλος ένας συνεργός τους. Οι δράστες ζητούσαν λύτρα 2.500 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ένα ακόμη άτομο, που κατηγορείται για το αδίκημα της παρασιώπησης εγκλημάτων.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Μυτιλήνης,μετά έρευνα της υπόθεσης αρπαγής, συνελήφθησαν, την Κυριακή στη Λέσβο, πέντε αλλοδαποί, 15, 19, 25, 33 και 34 ετών, ομοεθνείς του 44χρονου, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ αναζητείται άλλος ένας αλλοδαπός συνεργός τους.

Σε βάρος τους αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για κακούργημα με την κατηγορία της αρπαγής, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ένας ακόμη αλλοδαπός ηλικίας 49 ετών, ο οποίος γνώριζε για την απαγωγή αλλά δεν την αποσιώπησε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 34χρονος, ο 25χρονος και ο 33χρονος, από κοινού με ένα ακόμη άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, το περασμένο Σάββατο απήγαγαν τον 44χρονο ομοεθνή τους, από το σπίτι όπου διέμενε σε περιοχή της Λέσβου.

Στη συνέχεια, τον μετέφεραν σε άλλη κατοικία, όπου με τη βοήθεια του 15χρονου και του 19χρονου, τον κρατούσαν παρά τη θέλησή του, απαιτώντας για την απελευθέρωσή του, την καταβολή του χρηματικού ποσού των 2.500 ευρώ.

Μετά από έρευνα της ασφάλειας, συνελήφθη ένας ακόμη αλλοδαπός ηλικίας 49 ετών, ο οποίος γνώριζε τις ενέργειες των δραστών, αλλά δεν τους κατήγγειλε στις Αρχές.

Για το περιστατικό η Ασφάλεια ενημερώθηκε την Κυριακή το πρωί και άμεσα οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας) και του Αστυνομικού Σταθμού Ερεσού- Αντίσσης, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν οι δράστες και παράλληλα απελευθερώθηκε ο 44χρονος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Πηγή: lesvospost.com

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ