Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Άνδρας προσπάθησε να κλέψει 83χρονη αλλά αποδείχτηκε πιο έξυπνη!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άνδρας προσπάθησε να κλέψει 83χρονη αλλά αποδείχτηκε πιο έξυπνη!

Τον μπελά του βρήκε ένας 47χρονος Βούλγαρος που προσπάθησε να εξαπατήσει με την μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης μία 83χρονη.

Ο 47χρονος προσποιούμενος τον αστυνομικό της ζήτησε χρήματα λέγοντας ότι ο εγγονός της, είχε προκαλέσει ατύχημα και είχε σκοτώσει ένα κοριτσάκι.

Όταν η ηλικιωμένη σήκωσε το τηλέφωνό της, κατάλαβε αμέσως ότι είχε να κάνει με μία σπείρα που κάνει τηλεφωνικές απάτες, με σκοπό να αποσπά χρήματα από ηλικιωμένους ανθρώπους. Η γυναίκα εξήγησε ότι δεν είχε τόσα χρήματα στο σπίτι και ο δράστης προσπάθησε να της κλείσει ραντεβού για το πρωί, ώστε να μεταβούν μαζί στην τράπεζα για την κατάθεση των χρημάτων σε συγκεκριμένο λογαριασμό.

Όμως η υπερήλικη του είπε συγκεκριμένα: «Με ρωτάτε εμένα αν θα κοιμηθώ όλη τη νύχτα; Για τον εγγονό μου πρόκειται. Θα σκάσω από την αγωνία μου. Τώρα θα βρεθούμε να κλείσουμε τη δουλειά. Θα σας δώσω ό, τι χρήματα έχω και όλα τα κοσμήματά μου».

Ο απατεώνας πείστηκε από τον τρόπο της έξυπνης γιαγιάς και έφτασε στο σπίτι της, όπου τον περίμενε η Αστυνομία και τον συνέλαβε.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή υπό τον όρο της άμεσης καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ. Δεν είχε, όμως, το απαραίτητο ποσό και έτσι πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ