Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

«Αμετανόητοι οι βασανιστές του Βαγγέλη»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Αμετανόητοι οι βασανιστές του Βαγγέλη»

Οργισμένοι από το βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην αίθουσα του δικαστικού μεγάρου Ιωαννίνων, όπου διεξάγεται η πολύκροτη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη τον Μάρτιο του 2015 δηλώνουν στη «Realnews» οι γονείς του, οι οποίοι αμφισβητούν την εγκυρότητα του.

Το οπτικοακουστικό  υλικό, που αποτελεί μέρος της δικογραφίας, φαίνεται να έχει τραβηχτεί από τον ίδιο τον Βαγγέλη την χρονική περίοδο κατά την οποία είχε ζητήσει να αλλάξει δωμάτιο στην Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων όπου φοιτούσε εξαιτίας των «βασανιστηρίων» στα οποία τον υπέβαλε ομάδα νεαρών σπουδαστών.

«Είμαστε αγανακτισμένοι από την εμφάνιση του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο φαίνεται ο γιος μας. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίσθηκαν  ότι προέρχεται από το κινητό του παιδιού μας. Είναι πολλά όμως τα ερωτήματα που προκύπτουν. Ποιος από τους κατηγορούμενους θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο κινητό του Βαγγέλη; Το συγκεκριμένο κινητό ήταν παλιάς τεχνολογίας και βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Δεν είναι κινητό smartphone για να έχει τις αντίστοιχες δυνατότητες», υποστηρίζουν οι γονείς του άτυχου 19χρονου. Και συμπληρώνουν: «Αναφέρθηκε ότι η εικόνα ανάγεται σε χρόνο μεταγενέστερο της αλλαγής δωματίου. Από πού άραγε προκύπτει αυτό; Το κυριότερο από όλα είναι ότι αμφισβητείται έντονα η φωνή του. Δεν ανήκει στον Βαγγέλη, δεν ανταποκρίνεται στη φωνή του. Εμείς σαν οικογένεια δεν εισπράξαμε κανένα ίχνος μεταμέλειας από τους κατηγορούμενους. Παραμένουν αμετανόητοι οι βασανιστές του Βαγγέλη».

Να μην σπιλωθεί η μνήμη και το όνομα του άτυχοι φοιτητή.

Στο ίδιο ύφος και η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας Δημήτρη Μπούκα, ο οποίος μέσω της «R», ξεκαθαρίζει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να μην σπιλωθεί η μνήμη και το όνομα του άτυχοι φοιτητή.

«Η εντολή που έχω από την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι σαφής. Οτιδήποτε είναι ανακριβές και μειωτικό για τον υιό τους Βαγγέλη να ερευνηθεί σε βάθος υποβάλλοντας προς την κατεύθυνση αυτή σχετικά αιτήματα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων».

Σημειώνεται ότι η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Ιουνίου, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την πρόταση του Εισαγγελέα. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Μπούρα, η έκδοση της απόφασης αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και συγκεκριμένα έως τις 28 του μήνα.

«Τα βασανιστήρια»

Οι εννέα «σκληροί» Κρητικοί που κάθονται στο εδώλιο κατηγορούνται για τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε εξαιτίας τους ο άτυχος φοιτητής. Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι η πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ενώ αίσθηση προκαλεί ότι οι «νταήδες» Κρητικοί δεν παραβρέθηκαν σε καμία από τις ακροαματικές διαδικασίες, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που έχουν.

Βασανιστήρια που ξεπερνούν κάθε φαντασία περιγράφονται στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο που συντάχθηκε εναντίον των εννέα συμφοιτητών του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων, γνωστούς και ως «σκληρούς» της Κρήτης.

Από τον Ιανουάριο του 2014 ως και τον Ιανουάριο του 2015, ο άτυχος φοιτητής βίωνε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια των νεαρών συμφοιτητών του.

Στο κατηγορητήριο περιγράφονται τουλάχιστον είκοσι πέντε περιστατικά βίας εναντίον του Βαγγέλη, τα οποία σχεδόν καθημερινά πλήγωναν την ευαίσθητη ψυχή του άτυχου φοιτητή κάνοντας τη ζωή του κόλαση.  Του έριχναν καυτό νερό στο λαιμό, τον κλείδωναν σε ντουλάπες, του πατούσαν τα δάχτυλα, του πέρναγαν θηλιά στον λαιμό και τον κρεμούσαν από το παράθυρο.

Την ίδια στιγμή, συγκλονιστικά είναι όσα περιέγραψε στην κατάθεσή της, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας μια πρώην σπουδάστρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για τα καψόνια που υπέμενε ο Βαγγέλης από τους υπόλοιπους Κρητικούς. Η κοπέλα ήταν από τους ελάχιστους μάρτυρες που κατέθεσε ότι είδε να ασκείται βία στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, περιγράφοντας μάλιστα ένα περιστατικό που τον χτυπούσαν στο πρόσωπο και τον έφτυναν.

Αντιμέτωπη με τις ύβρεις και τις απειλές ενός εκ των Κρητικών

Μάλιστα και η ίδια, όπως ανέφερε βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ύβρεις και τις απειλές ενός εκ των Κρητικών, όταν για δική της υπόθεση, που αφορούσε στη βαθμολογία, θέλησε να διαμαρτυρηθεί στους υπεύθυνους της Σχολής. Τότε ο Κρητικός την απείλησε, βγάζοντας μάλιστα και μαχαίρι. Ενδεικτικό της συναισθηματικής φόρτισης που βρισκόταν η νεαρή κοπέλα είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια που περιέγραφε στους δικαστές το συγκεκριμένο περιστατικό ένιωσε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα τη μεταφορά της στο νοσοκομείο και τη διακοπή της διαδικασίας.

Μία από τις είκοσι πέντε επιθέσεις που είχε δεχτεί ο Βαγγέλης και εξετάζεται από το δικαστήριο είναι και αυτή που είχε αποκαλύψει πριν από λίγους μήνες η «R».

“Ένα βράδυ γινόταν μια γιορτή και όλοι οι φοιτητές της Γαλακτομικής είχαν συγκεντρωθεί εντός της σχολής για να διασκεδάσουν. Όλα έμοιαζαν ήρεμα και ο Βαγγέλης ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, όταν ο αρχηγός της «συμμορίας» από την Κρήτη, σηκώθηκε και άρχισε χωρίς λόγο να τον γρονθοκοπεί στο πρόσωπο. Το νεαρό αγόρι είχε ματώσει και μάταια προσπαθούσε να ξεφύγει από τα χέρια του Κρητικού.  Σταμάτησε να τον χτυπά μόνο όταν αντέδρασαν έντονα τα υπόλοιπα παιδιά, ενώ όταν τον ρώτησαν γιατί τον χτυπάει εκείνος με απάθεια απάντησε «έτσι, για πλάκα». 

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ