Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Αντί για «ευχαριστώ» ο άστεγος… φίλος τον έσπασε στο ξύλο!  

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντί για «ευχαριστώ» ο άστεγος… φίλος τον έσπασε στο ξύλο!   

Είπε να κάνει το καλό δίνοντας στέγη και τροφή σε έναν άστεγο φίλο του ένας 52χρονος άνδρας με σοβαρά κινητικά προβλήματα, αλλά βρέθηκε να κινδυνεύει η ζωή του, καθώς ο φιλοξενούμενός του τον ξυλοκόπησε τόσο άγρια που υπέστη οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα εγκεφάλου και ακρωτηριασμό!

Οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου δεν πίστευαν στα αυτιά τους, όταν ο 52χρονος περιέγραψε όσα βίωσε, όταν αποφάσισε να φιλοξενήσει στο σπίτι του στο Μαλάκι τον άστεγο 39χρονο φίλο του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και όσα ακούστηκαν από το θύμα, ο 39χρονος (φέρεται ότι είναι τοξικομανής) επιτέθηκε με τόσο άγριο τρόπο στον 52χρονο φίλο του κατά τη διάρκεια ενός καβγά που είχαν την 1η Νοεμβρίου του 2017, που τα χτυπήματα του προκάλεσαν μόνιμη βλάβη.

Yπό την επήρεια αλκοόλ

Την ώρα του καβγά ο 52χρονος φέρεται ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αντιδράσει αποτελεσματικά στη μανία του 39χρονου. Στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε δύο μέρες αργότερα, κρίθηκε σκόπιμο να χειρουργηθεί για να αφαιρεθεί το αιμάτωμα, ενώ στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εκεί, εκδήλωσε βαριά θρομβοφλεβίτιδα που εξελίχθηκε σε γάγγραινα, με αποτέλεσμα οι γιατροί να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό των δαχτύλων των κάτω άκρων! Εξαιτίας του ακρωτηριασμού ο 52χρονος έχει δυσχέρεια στο βάδισμα, που του στερεί τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το σώμα του κατά βούληση, ενώ παραλίγο να χάσει τη ζωή του.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχο τον 39χρονο, που δεν παρουσιάστηκε, και τον καταδίκασε ερήμην σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ