Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αντί να της δώσουν επιδότηση, της άρπαξαν 8.730 ευρώ!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντί να της δώσουν επιδότηση, της άρπαξαν 8.730 ευρώ!

Θύμα καλοστημένης παγίδας έπεσε μια ιδιοκτήτρια τουριστικής επιχείρησης στην Πάργα, η οποία πείστηκε από έναν άγνωστο που της τηλεφώνησε και συστήθηκε ως διευθυντικό στέλεχος τραπεζικού υποκαταστήματος της πόλης ότι είχε τη δυνατότητα να εγκρίνει την ένταξή της σε πρόγραμμα επιδότησης με μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της περασμένης Δευτέρας ο ασύλληπτος μέχρι στιγμής δράστης επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια της επιχείρησης στην Πάργα και την διαβεβαίωσε πως, αν πλήρωνε ένα ποσό ως εγγύηση για την ένταξή της σε πρόγραμμα επιδότησης μέσω ΕΣ.ΠΑ., θα το εισέπραττε πολλαπλάσιο.

Δεν υπήρχε τέτοιο πρόγραμμα

Έτσι, κατάφερε να την πείσει να καταβάλει ηλεκτρονικά μέσω του λογαριασμού της το συνολικό χρηματικό ποσό των 8.730 ευρώ σε δυο τραπεζικούς λογαριασμούς, δήθεν για να αναλάβει τις ενέργειες που θα απαιτούνταν. Η γυναίκα κατέθεσε τα χρήματα, γρήγορα όμως πληροφορήθηκε ότι δεν υπήρχε τέτοιο πρόγραμμα από την συγκεκριμένη τράπεζα και κατήγγειλε την απάτη στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πρέβεζας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας και οι αστυνομικοί που ξετύλιξαν το κουβάρι ανακάλυψαν πως δικαιούχοι των επίμαχων λογαριασμών ήταν δυο γυναίκες ηλικίας 28 και 34 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται ακόμα ο συνεργός τους που παρίστανε τον διευθυντή της τράπεζας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ