Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αντιμέτωπος με πρόστιμο 30.000 ευρώ γιατί έσφαξε ένα αρνί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντιμέτωπος με πρόστιμο 30.000 ευρώ γιατί έσφαξε ένα αρνί

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ και την παραπομπή του σε δίκη αντιμετωπίζει ένας 65χρονος στην Πάτρα, καθώς πέρυσι το Πάσχα συνελήφθη να έχει σφάξει ένα αρνί. Ο 65χρονος διαπιστώθηκε «να έχει σφάξει ένα αρνί ιδιοκτησίας του ο ίδιος, αντί να το έχει πάει στο σφαγείο προκειμένου να σφάξουν το ζώο εκεί», όπως αναφέρεται στην πράξη βεβαίωσης της παράβασης που συνέταξε η αστυνομία μετά από έλεγχο που έκανε. Μάλιστα, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο που ανέρχεται στις 30.000 ευρώ.

Ο 65χρονος είχε καταθέσει ένσταση στη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας της Περιφέρειας, υποστηρίζοντας πως έσφαξε το αρνί λόγω της παράδοσης και δεν ήταν σε γνώση της παράβασης. Λίγους μήνες αργότερα, ο κτηνοτρόφος έλαβε κλητήριο θέσπισμα από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, με το οποίο καλείται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο το πρωί της Δευτέρας, επειδή έσφαξε το αρνί και το τοποθέτησε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Σημειώνεται, ότι πρόσφατα η υπόθεση εξετάσθηκε και από τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, όπου ο 65χρονος δήλωσε συμπληρωματικά ότι έσφαξε το αρνί την παραμονή του Πάσχα και το μετέφερε από τη στάνη στο σπίτι του αποκλειστικά για προσωπική κατανάλωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ