Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο! Οι εκτελεστές του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ζήτησαν μπόνους για τις «καλές» υπηρεσίες τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απίστευτο! Οι εκτελεστές του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ζήτησαν μπόνους για τις «καλές» υπηρεσίες τους

Σάλο προκαλεί δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο οι αδίστακτοι εκτελεστές του Τζαμάλ Κασόγκι, φέρονται να είχαν ζητήσει… μπόνους – για τις «καλές υπηρεσίες» που πρόσφεραν στο Ριάντ, τόσο σε επίπεδο απαγωγών αντιφρονούντων, όσο όμως και στον βασανισμό τους – από το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας!

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω ομάδα εκτελεστών, όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη εμπιστευτικές εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών, θεωρώντας πως έκανε τόση δουλειά, τον Ιούνιο του 2018 μέσω του επικεφαλής της ρώτησε κορυφαίο σύμβουλο του πρίγκιπα Μοχάμεντ, για το αν θα μπορούσε να τους δώσει μπόνους στο τέλος του Ραμαζανιού!

Οι αποκαλύψεις όμως των New York Times δεν σταματούν εδώ καθώς στο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμη πως ένα χρόνο πριν την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, ο Μπιν Σαλμάν είχε δώσει το «πράσινο φως» για μια εκστρατεία που απέβλεπε στο να κλείσουν τα στόματα αντιφρονούντων με παρακολουθήσεις, απαγωγές, κράτηση και βασανιστήρια.

Από την πλευρά τους πάντως, Σαουδάραβες αξιωματούχοι, δεν επιβεβαίωσαν, ούτε όμως και διέψευσαν τους αμερικανικούς ισχυρισμούς για την ύπαρξη τέτοιας «Ομάδας Ταχείας Επέμβασης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ