Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αρχαιοκαπηλία με… ταχυμεταφορές και πωλήσεις μέσω ιντερνετ!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αρχαιοκαπηλία με… ταχυμεταφορές και πωλήσεις μέσω ιντερνετ!

Νομίσματα της Βυζαντινής περιόδου φέρονται να επιχείρησαν να πουλήσουν μέσω ιντενρτ ανδρόγυνο, το οποίο συνελήφθη στην Αττική. Πρόκειται για σαρανταπεντάχρονους Έλληνες οι οποίοι θα βρεθούν μπροστά στον εισαγγελέα.

Η αρχή του νήματος έγινε όταν αστυνομικοί κατάσχεσαν σε κατάστημα εταιρίας κούριερ στη Θεσσαλονίκη, τρία δέματα που περιείχαν πέντε νομίσματα, για τα οποία προηγουμένως είχε αναρτηθεί αγγελία πώλησής τους σε σελίδα στο Ιντερνετ

Όπως προέκυψε, δύο από τα συγκεκριμένα δέματα ανέγραφαν ως αποστολέα τα στοιχεία του άνδρα και το τρίτο τα στοιχεία της γυναίκας, ενώ επρόκειτο για νομίσματα, που σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ακολούθησε έρευνα σε σπίτια και οχήματα που χρησιμοποιούσε το ανδρόγυνο, κατά την οποία κατασχέθηκαν 16 αρχαία νομίσματα, τα οποία θα αποσταλούν και θα εξεταστούν από την ίδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, τέσσερα πιστόλια κρότου λάμψης, τρία περίστροφα (εκ των οποίων δύο κρότου λάμψης), φυσίγγια και σπρέι πιπεριού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ