Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Αρχιμαφιόζος στην Αυστραλία ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που ανατινάχθηκε στη Γλυφάδα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αρχιμαφιόζος στην Αυστραλία ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που ανατινάχθηκε στη Γλυφάδα

Αρχιμαφιόζος στην Αυστραλία, καταδικασμένος για εμπόριο ναρκωτικών και πρώην αρχηγός σκληρής συμμορίας μηχανόβιων είναι, σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που ανατινάχθηκε χθες το πρωί στη Γλυφάδα, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 56χρονος μπήκε στο πανάκριβο αυτοκίνητο με τις αυστραλιανές πινακίδες και με το που πάτησε το κουμπί για να βάλει μπροστά το όχημα, αυτό τινάχτηκε στον αέρα και τυλίχθηκε στις φλόγες. Μάλιστα, η φωτιά επεκτάθηκε και σε τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν επίσης παρκαρισμένα στο υπαίθριο πάρκινγκ.

Στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια

Από την ισχυρή έκρηξη πετάχτηκαν έντρομοι στον δρόμο οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής, ενώ ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας με σοβαρά εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια. Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος, ο οδηγός ίσως να είχε αφήσει την τελευταία του πνοή μέσα στο φλεγόμενο όχημα, αν δεν εμφανιζόταν σαν από μηχανής Θεός ένας μυστηριώδης, ψηλός άνδρας – πιθανότατα από τη φρουρά του – και τον τραβούσε έξω.

Στο δίπλωμα που βρέθηκε μέσα στο καμένο αυτοκίνητο, το οποίο εκδόθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εγκρίθηκε από τις Αυστραλιανές Αρχές, αναγράφεται το όνομα Αμάντα Τζέι Μαλκούν, ο οποίος ήταν αρχηγός της μαφίας στην Αυστραλία, αλλά τα τελευταία περίπου δύο χρόνια βρίσκεται στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αυστραλιανά δημοσιεύματα, ο Αμάντ Τζέι Μαλκούν ήταν σε ανοιχτό πόλεμο με τη νέα ηγεσία της διαβόητης συμμορίας μοτοσυκλετιστών Comancherο. Όπως ανέφερε η εφημερίδα «The Age», ο πρόεδρος της οργάνωσης στην Αυστραλία, Νικ Μάρεϊ, είχε κόντρα με τον 56χρονο πρώην ηγέτη της οργάνωσης.

Πολλές “εκκαθαριστικές” αποστολές

Ο Μάρεϊ φέρεται ότι είχε οργανώσει πολλές “εκκαθαριστικές” αποστολές εναντίον των ενδοσυμμοριακών του αντιπάλων και εκείνων που είχαν προσχωρήσει στο στρατόπεδο του Μαλκούν, ο οποίος ήταν πρόεδρος των Comancheros στην Βικτόρια από το 2013 ως το 2014, οπότε και έφυγε από τη χώρα. Το πιο πρόσφατο περιστατικό ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ανάμεσα στους συμμορίτες θεωρείται η απόπειρα δολοφονίας του υπαρχηγού του Μάρεϊ, Ρόμπερτ Έιλ, σε κατάστημα που κάνει τατουάζ.

Ο Μαλκούν έχει καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών και ήταν παρών, σύμφωνα με την «The Age», στην απαγωγή του εμπόρου ναρκωτικών, Γουέιν Ρόντνει Σνάιντερ, στην Ταϊλάνδη, το 2015. Η αυστραλιανή εφημερίδα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Μαλκούν «πιστεύεται ότι ζει στο κλασάτο παραλιακό προάστιο της Αθήνας, την Γλυφάδα, που είναι γνωστή ως τα ελληνικά Χάμπτονς».

Προβληματισμός στην Ελληνική Αστυνομία

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr ο προβληματισμός στα υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας είναι έντονος μια και υπάρχουν κάποιες υπόνοιες ότι ο τραυματισμός του 56χρονου συνδέεται με την δολοφονία του 46χρονου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματίας Γιάννη Μακρήο οποίος δολοφονήθηκε στις 31 Οκτωβρίου έξω από την πόρτα του σπιτιού του στη Βούλα.

Και αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών αρχών, από διωκτικές αρχές Ευρωπαϊκών χωρών το οργανωμένο έγκλημα της Αυστραλίας έχει εκδώσει συμβόλαια θανάτου για πρώην μέλη της τα οποία έχουν διαφύγει στην Γηραιά Ήπειρο, κάτι που αν ισχύει θα ανοίξει έναν καινούργιο κύκλο αίματος με άγνωστους εκτελεστές μεταξύ Ευρώπης και Αυστραλίας κάτι που θα κάνει εξαιρετικά δύσκολη την εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ