Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αύριο απολογούνται τα μέλη του κυκλώματος των πλαστών διπλωμάτων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αύριο απολογούνται τα μέλη του κυκλώματος των πλαστών διπλωμάτων

Για τα κακουργήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης, και τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης θα απολογηθούν αύριο οι εννέα συλληφθέντες για την υπόθεση των πλαστών διπλωμάτων.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή κατά της διαφθοράς από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

Από τους 9 που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, οι 7 είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και οι άλλοι 2 ιδιώτες, ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης.

Πάνω από 420.000 ευρώ το κέρδος του κυκλώματος

Κατά την ΕΛΑΣ, από τη μέχρι τώρα έρευνα έχει εξακριβωθεί η παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης σε τουλάχιστον 212 υποψήφιους, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στις θεωρητικές εξετάσεις, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, κατά μέσο όρο, αναλόγως την κατηγορία του διπλώματος, με το συνολικό εκτιμώμενο όφελος για τη συμμορία να προσδιορίζεται πάνω από 424.000 ευρώ.

Επιπλέον τα μέλη του κυκλώματος έπαιρναν χρήματα και από υποψήφιους που συμμετείχαν στην διαδικασία, με την υπόσχεση της επιτυχία τους στις εξετάσεις. Τα ποσά στις εν λόγω περιπτώσεις κυμαίνονταν από 550 έως 1.500 ευρώ, αναλόγως με την κατηγορία της άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ