Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Βράζει η Κόρινθος μετά τη δολοφονία του 52χρονου Ρομά (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βράζει η Κόρινθος μετά τη δολοφονία του 52χρονου Ρομά (video)

Με καζάνι που βράζει μοιάζει ο Σολομός Κορινθίας όπου την Κυριακή το βράδυ μία απόπειρα κλοπής κατέληξε σε συμπλοκή με έναν νεκρό.

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή το βράδυ όταν σύμφωνα με πληροφορίες Ρομά επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι 35χρονου για να το κλέψουν… Κάποιοι άλλοι λένε ότι οι Ρομά επιχείρησαν να κλέψουν κότες.

Ο ιδιοκτήτης τους αντιλήφθηκε και πυροβόλησε εναντίον τους. Λίγο αργότερα, οι Ρομά πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και είπαν στους αστυνομικούς ότι από την ομάδα που είχε επιχειρήσει να μπει στο σπίτι έλειπε ένας 52χρονος άνδρας. Αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες που διήρκησαν όλο το βράδυ χωρίς να εντοπίσουν τον  αγνοούμενο. Το πρωί όμως, κλιμάκιο της Ασφάλειας που έφτασε στην περιοχή εντόπισε κηλίδες αίματος στο όχημα του 35χρονου.

Αναγκάστηκε να ομολογήσει

Μετά από ανάκριση και έρευνες στην περιοχή οι αστυνομικοί εντόπισαν τελικά τη σορό του Ρομά σε ένα λατομείο όπου την είχε πετάξει ο 35χρονος, ο οποίος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι βρήκε νεκρό τον επίδοξο κλέφτη και πέταξε το πτώμα στο λατομείο.

Στην κοινότητα όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να υπάρξει προσπάθεια αντεκδίκησης για τον θάνατο του 52χρονου.

Σύμφωνα με το hlektra.gr ο 35χρονος έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ το όπλο του κατασχέθηκε. Κρατούμενοι είναι και οι Ρομά που επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι του.

«Και σκυλί να ήταν, θα του φέρονταν καλύτερα».

Αυτό είπε ένας από τους γιους του επίδοξου διαρρήκτη. Ο ίδιος παραδέχεται ότι ο πατέρας του είχε παραβατική συμπεριφορά στην περιοχή Σολωμός στην Κόρινθο, αλλά το έκανε για να θρέψει την οικογένειά του, αφού είχε δύο αδέρφια με νοητική υστέρηση.

Ο γιος, μιλώντας στην εφημερίδα «Εθνος» υποστηρίζει ότι ο πατέρας του δεν ήταν εγκληματίας και δεν είχε κακή πρόθεση, καθώς δεν άγγιξε τίποτε εκεί που πήγε. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Εκλεβε κανένα πορτοκάλι και τα πουλούσε μετά για να βγάλει 1 με 2 ευρώ.  Και στην αστυνομία το ήξεραν. Μια φορά έχει πάει φυλακή για έξι μήνες με έναν χρόνο. Δεν ήταν εγκληματίας δεν άγγιξε τίποτε εκεί που πήγε. Ο πατέρας μου πήγε να κλέψει κοτόπουλα και τον σκότωσε. Με τι ψυχή αυτός ο άνθρωπος τον σκότωσε και μπόρεσε να πάει να τον πετάξει με το αυτοκίνητο».

Οι αστυνομικοί φοβούνται ότι τα δικαστήρια θα μετατραπούν σε πεδίο μάχης, αφού στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός μετά τη δολοφονία και για τον λόγο αυτό τα μέτρα που θα ληφθούν αναμένεται να είναι ισχυρά.

Μέσα στη μέρα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο 35χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Άλλωστε, όπως μεταδίδει το korinthostv, ομάδα Ρομά έχει μαζευτεί κοντά στο σπίτι του δράστη στο Σολωμό Κορινθίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ