Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Βρέθηκε μετά από πεντέμισι χρόνια ο δολοφόνος 91χρονου στα Καμίνια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βρέθηκε μετά από πεντέμισι χρόνια ο δολοφόνος 91χρονου στα Καμίνια

Έπειτα από πεντέμισι χρόνια ερευνών, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να εξιχνιάσουν την άγρια δολοφονία ενός 91χρονου στα Καμίνια του Πειραιά. Δράστης ήταν ένας 47χρονος Αλβανός που τον είχε επισκεφτεί παριστάνοντας ότι ενδιαφερόταν για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος του ηλικιωμένου.

Κατά την εξερεύνηση του διαμερίσματος στον δεύτερο όροφο το κτιρίου, το οποίο είχε βάλει προς ενοικίαση το θύμα, οι αστυνομικοί είχαν βρει ένα αποτύπωμα στην κουπαστή τις σκάλας που οδηγούσε σε αυτό. Όμως, δεν είχαν μπορέσει να το ταυτοποιήσουν και το είχαν κρατήσει στο αρχείο τους ως “ορφανό”.

Είχε δει το ενοικιαστήριο

Η έρευνα, που δεν σταμάτησε ποτέ, απέδειξε ότι δράστης της δολοφονίας ήταν ένας 47χρονος (σήμερα) Αλβανός, ο οποίος μάλιστα ήταν γείτονας του 91χρονου και έμενε σε ένα διαμέρισμα μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από την τριώροφη οικοδομή που ανήκε ολόκληρη στον άτυχο ηλικιωμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός κακοποιός είχε δει το ενοικιαστήριο έξω από το κτίριο και είχε μάθει από την γειτονιά πως ο 91χρονος εργαζόταν χρόνια στην Αυστραλία, όπου είχε κάνει περιουσία.

Προφανώς, πίστευε πως θα έβρισκε στην κατοχή του συνταξιούχου αρκετά χρήματα κι έτσι στις 20 Σεπτεμβρίου του 2013 χτύπησε το κουδούνι του 91χρονου, ζητώντας του να δει το σπίτι επειδή δήθεν ήθελε να το νοικιάσει.

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο έγκλημα

Μόλις βρέθηκαν στο διαμέρισμα, ο 47χρονος ακινητοποίησε αμέσως τον ηλικιωμένο άνδρα και του έδεσε τα χέρια με πλαστικούς ζωστήρες. Στη συνέχεια, άρχισε να τον χτυπά με γροθιές για να του αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα. Ήταν, μάλιστα, τέτοια η μανία του, ώστε αποκολλήθηκε η τεχνητή οδοντοστοιχία του άτυχου ηλικιωμένου η οποία βρέθηκε στην συνέχεια από τους αστυνομικούς, τρία μέτρα μακριά από το πτώμα!

Στην συνέχεια ο δολοφόνος κατέβηκε στο ισόγειο διαμέρισμα του θύματος, από το οποίο άρπαξε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά και κοσμήματα και χρυσαφικά επίσης μεγάλης χρηματικής αξίας. Παρά τα συντριπτικά στοιχεία σε βάρος του, ο δράστης αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο έγκλημα, όμως του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με κίνητρο την ληστεία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ