Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Γερμανοί αγόρασαν σπίτι αλλά πλήρωσαν την δυσφήμιση του μεσίτη!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γερμανοί αγόρασαν σπίτι αλλά πλήρωσαν την δυσφήμιση του μεσίτη!

Έκαναν μήνυση σε μεσίτη γιατί δήθεν, τους βρήκε σπίτι δίπλα σε οίκους ανοχής, ενώ αποδείχτηκε ότι γνώριζαν από την πρώτη στιγμή σε ποια γειτονιά βρισκόταν το ακίνητο. Ο λόγος για ένα ζευγάρι Γερμανών το οποίο καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή για ψευδή καταμήνυση. Μάλιστα, η ίδια υπόθεση είχε απασχολήσει και τα αστικά δικαστήρια που δικαίωσαν τον μεσίτη και το γραφείο του.

Η αντιδικία αφορούσε στην αγοραπωλησία ενός ακινήτου στη συνοικία του Αγίου Φανουρίου στη Μεσαιωνική Πόλη, κοντά στα σπίτια με το… κόκκινο φανάρι. Με τη βοήθεια του μεσίτη, οι Γερμανοί αγόρασαν το σπίτι από ένα ζευγάρι Βρετανών το 2016, αλλά τρία χρόνια μετά προέβαλαν ισχυρισμούς ότι εξαπατήθηκαν από το μεσιτικό γραφείο του Ροδίτη καθώς -όπως είπαν- δεν είχαν ενημερωθεί ότι εκεί υπήρχαν οίκοι ανοχής.

Ο μεσίτης που βρίσκεται χρόνια στον χώρο και έχει αποκτήσει καλό όνομα, θίχτηκε και απάντησε με καταγγελία για ψευδή καταμήνυση, υποστηρίζοντας πως προτού κάνουν την αγορά οι αλλοδαποί είχαν καταλύσει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε σημείο που απέχει ελάχιστα από το ακίνητο που αγόρασαν! Μάλιστα, υπάλληλος τού επιχειρηματία είχε δείξει στο ζευγάρι φωτογραφίες διάφορων σπιτιών της Μεσαιωνικής Πόλης και εκείνοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το διώροφο σπίτι της οδού Ηροδότου.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, συναντήθηκαν με την υπάλληλο και επισκέφθηκαν μαζί το σπίτι, έλεγξαν τη θέση και την ποιότητα της κατασκευής του και αποφάσισαν να το αγοράσουν. Οι Γερμανοί δήλωσαν ότι εξαπατήθηκαν και, πέραν της μήνυσης, υπέβαλαν και αγωγή η οποία απορρίφθηκε με την κρίση ότι κανένα πταίσμα δεν μπορεί να αποδοθεί στην μεσιτική εταιρεία, η οποία ενήργησε εντός των ορίων της εντολής που της ανατέθηκε από τους ενάγοντες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ